BIRODI: Agencija formirala predmet o zavisnom položaju poslanika u odnosu na Vučića

BIRODI je objavio da je, na osnovu njihove ranije prijave, Agencija za sprečavanje korupcije formirala predmet o zavisnom položaju poslanika SNS u odnosu na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) je pozvao Agenciju za sprečavanje korupcije da pre donošenja odluke organizuje konsultativni proces sa domaćim stručnjacima, pre svega članovima Saveta za borbu protiv korupcije, kao i sa međunarodnim ekspertima uključujući i GRECO stručnjake.

Kako su naveli, radi se o odluci koja ima suštini uticaj na integritet Skupštine Srbije.

"Biro za društvena istraživanja je izradio grafički prikaz zarobljavanja Skupštine Srbije (neposredno) i regulatornih tela (posredno) od strane predsednika republike. U vezi ovog slučaja BIRODI se obratio i GRECO – telu Saveta Evrope za borbu protiv korupcije sa predlogom da u skladu sa pravilom 34 sprovede vanrednu evaluciju u oblasti sukoba interesa i integrita antikorupcijskih tela“, stoji u saopštenju.
 
BIRODI je ranije podneo prijavu u kojoj se navodi da je davanjem imena izbornoj listi na kojoj su bili kandidati za poslanike ispred SNS i aktivnim uključivanjem u izbornu kampanju, Vučić stavio izabrane poslanike u zavisan položaj čime je kako su dodali, prekšen član 40 zakona o sprečavanju korupcije.
  • Nikola

    27.01.2024 11:32
    Kako se samo usudjuje BIRODI da dira u lik i delo Predsednika za sve i svasta? Sada ce se javiti Ana Brnabic da brani i njega i njegovu porodicu. Videce sada oni kada ih svebraniteljka Ana iskritikuje.
  • Boki

    27.01.2024 11:26
    ????
    O BOŽE oprosti im. Veću glupost nisam čuo. Agenciji prijavljujem BIRODI
  • Marina

    26.01.2024 19:30
    Retko glupa tvrdnja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.