Vulina odlikovao i Putin

Pokret socijalista saopštio je danas da je predsednika te partije Aleksandra Vulina odlikovao i Vladimir Putin, nakon informacije da je Vulin dobio orden Federalne bezbednosne službe Rusije (FSB).
Vulina odlikovao i Putin
Foto: 021.rs
Vulin, doskorašnji direktor srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA), odlikovan je Ordenom prijateljstva za "veliki lični doprinos u razvoju i unapređenju saradnje BIA i Spoljne obaveštajne službe Rusije (SVR) u oblasti obezbeđivanja državne bezbednosti i zaštite nacionalnih interesa Srbije i Rusije", navedeno je u saopštenju Pokreta socijalista.
Orden je u Moskvi, kako se navodi u saopštenju, Vulinu uručio direktor Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin, koji je naveo da je nagrada Vulinu "zaslužena ocena kontinuiranih napora usmerenih na sveobuhvatni razvoj rusko-srpskih odnosa i saradnju specijalnih službi Rusije i Srbije".
"Ujedno je, Nariškin, istakao lično uvažavanje prema Aleksandru Vulinu kao istinskom srpskom patrioti i odgovornom rukovodiocu koji svom svojom snagom, znanjem i iskustvom predano služi državi Srbiji i svojoj službi", dodaje se u saopštenju Pokreta socijalista.
 
Nariškin je, kako su naveli iz te partije, naglasio da "posvećenost cilju, visoke organizatorske veštine i čvrsta vera u ispravnost posla koji obavlja, omogućavaju Aleksandru Vulinu da se u složenim i ponekad dramatičnim uslovima međunarodne scene, uspešno i plodonosno suprotstavi savremenim izazovima i pretnjama u zajedničkom interesu srpskog i ruskog naroda".
  • Goran A.

    30.01.2024 18:47
    Putin nije prvoklasni
    Ovde mnogi simpatišu diktatora Putina.
    Ruski gradjanin koji izrekne 2 reči rata u Ukrajini ide na robiju. A ipak on nije prvoklasni diktator jer nije stekao titulu "Voljeni Vodja" kao Kim Il Sung.


  • Seljak

    30.01.2024 13:44
    -
    Stavljo je glavu tamo gde mnogi nisu smeli nokat na malom prstu. Hajd sad budite iskreni i priznajte da nije tako.
  • /

    30.01.2024 12:56
    /
    Лиманац
    ko je ono sutirao srpske glave pre 20g a danas su ti saborci na strani rusije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.