Funkcioneri većinom iz SNS: Izabrano opštinsko rukovodstvo u Rači, Lapovu i Batočini

Lokalnu vlast u opštinama Rača, Batočina i Lapovo formirala je Srpska napredna stranka (SNS) dok bi u Topoli i Kniću opštinsko rukovodstvo trebalo da bude izabrano početkom februara.
Funkcioneri većinom iz SNS: Izabrano opštinsko rukovodstvo u Rači, Lapovu i Batočini
Foto: Pixabay
Za predsednika Opštine Rača, gde je od 27 odborničkih mesta 21 osvojila lista "Aleksandar Vučić-Rača ne sme da stane", a šest lista Socijalističke partije Srbije (SPS), jednoglasno je izabran Branko Radosavljević dok će lokalnu skupštinu u novom mandatu voditi Nenad Savković.
 
Funkciju predsednika Opštine Batočina obavljaće Dejan Aranđelović iz Srpske napredne stranke (SNS) koga je podržalo 25 od 29 odbornika novog saziva Skupštine Opštine, dok je za predsednicu lokalnog parlamenta izabrana Marija Mitrašinović (SNS) koja je tu funkciju obavljala i u prethodnom mandatu.
Na decembarskim izborima u Batočini 17 odborničkih mandata osvojila je lista "Aleksandar Vučić-Batočina ne sme da stane”, lista "Provereno bolje" osvojila je pet, lista "Ivica Dačić-premijer Srbije" četiri mandata, a po jedan odbornički mandat pripao je listama "Da Batočina pobedi", "Pravda" i "Zajedno za Batočinu".
 
Opštinu Lapovo ponovo će voditi Boban Miličić a reizabrana je i predsednica Skupštine Opštine Mirela Radenković, oboje iz SNS-a.
Na konstitutivnoj sednici Skupštine Opštine Lapovo, održanoj prošlog petka, potvrđeni su mandati 21 odbornika od kojih 16 ima lista "Aleksandar Vučić-Lapovo ne sme da stane", a pet lista "Ivica Dačić–premijer Srbije".
 
Kako saznaje agencija Beta, konstitutivna sednica Skupštine Opštine Knić, koja je prekinuta 23. januara, biće nastavljena u petak, 2. februara.
 
Na toj sednici nije izabran predsednik mesne skupštine jer se odbornici liste "Aleksandar Vučić - Knić ne sme da stane" posle pauze nisu vratili u salu pa je sednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma.
 
Odbornik liste "Narodni pokret Srbije" Rajko Pantović rekao je da je sednica prekinuta zbog dva "nelojalna" odbornika SNS-a, ali i zbog problema sa podrškom dva odbornika SPS-a.
 
Ocenio je da će SNS uz podršku SPS formirati većinu u Kniću, jer su kako je dodao, odnosi "izglađeni" i postignut dogovor oko podele funkcija.
 
Informaciju koju su ranije preneli neki mediji - da je u Kniću propalo formiranje vlasti zbog podela u koaliciji oko SNS, demantovao je za Radio-televiziju Kragujevac predsednik Privremnog organa Opštine Knić, Srećko Ilić.
Na decembarskim lokalnim izborima u Kniću lista "Aleksandar Vučić-Knić ne sme da stane" osvojila je 14 odborničkih mandata, a liste "Knić protiv nasilja" i "Narodni pokret Srbije" po tri odbornika.
 
Po dva mandata imaju liste "Ivica Dačić-premijer Srbije" i grupa građana "Vi odlučujete–Knić bez rudnika" a jedan mandat osvojila je lista "Jedinstvena Srbija-Dragan Marković Palma- Betula".
 
Konstitutivna sednica Skupštine Opštine Topola biće 8. februara.
  • zgađen

    31.01.2024 07:07
    Šalio sam se
    Eto takav je nebeski narod; nepodmitljiv, čvrstog karaktera i postojan u svakom smislu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.