Na teritoriji Malog Zvornika, Ljubovije i Loznice otkriveno 107 iregularnih migranata

Štab za suzbijanje iregularnih migracija u Malom Zvorniku od svog formiranja za tri dana pronašao je na teritoriji te opštine, Ljubovije, Loznice i Banje Koviljače 107 iregularnih migranata.
To je saopštilo danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.
 
Rukovodilac Štaba Branislav Šalipurević naveo je u saopštenju da su te osobe nezakonito boravile na tom području, kao i da su 82 od njih smeštene u prihvatne centre.
Prema njegovim rečima, 15 stranih državljana je privedeno nadležnom sudu zbog kršenja Zakona o strancima i Zakona o oružju i miniciji, jer su kod njih pronađeni noževi, a protiv jedne osobe je podneta krivična prijava zbog droge.
"Dok god postoje rute i kanali za iregularne migracije na ovom prostoru, kao i žalbe građana da iregularni migranti povređuju njihovu imovinu i noću se kreću u blizini naseljenih mesta čim im stvaraju osećaj nespokoja, pripadnici MUP-a biće prisutni i preduzimati sve mere u skladu sa zakonom, kako bi se kanali za ilegalno krijumčarenje migranata suzbili i građani osećali bezbedno", naveo je Šalipurević.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.