Petković: Svima je jasno da je Kurti glavni krivac, Vučić snažno branio interese srpskog naroda

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petović izjavio je večeras da je "(premijer Kosova) Aljbin Kurti glavni krivac" za trenutnu situaciju.
To je rekao nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ambasadorima zemalja Kvinte u zgradi Predsedništva zbog ukidanja upotrebe dinara na Kosovu.
 
Kabinet predsednika Srbije Aleksandra Vučića objavio je večeras da neće biti saopštenja o sastanku koji je on održao sa predstavnicima zemalja "velike petorke" i Evropske unije, navodeći da bi svaka formalna reč bila suvišna.
Petković je novinarima nakon sastanka rekao da će Vučić i sutra imati brojne razgovore kako bi neko "konačno zaustavio ovakvo ponašanje Aljbina Kurtija", dodajući da su Srbi na Kosovu i Metohiji apsolutno ugroženi odlukom o ukidanju dinara.
 
"Odluke ćemo donositi strpljivo, mudro i odgovorno, imajući pred sobom dugoročni cilj. U narednih dan-dva, predsednik Vučić će se obratiti javnosti sa svim informacijama u vezi sa ovom temom, ali i položajem Srba na Kosovu i Metohiji, koji je apsolutno ugrožen ovom odlukom o ukidanju dinara", naveo je on.
Petković je ocenio da "nikada nije prisustvovao težem razgovoru", ali da je Vučić "vrlo snažno branio interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, pre svega njihovo pravo na opstanak i život".
 
Srbima na Kosovu i Metohiji, Petković je poručio da iza sebe imaju državu Srbiju i da će se ona boriti za zaštitu njihovih prava.
 
"Srbi imaju pravo na Kosovu i Metohiji da žive, da opstaju, da imaju svoju budućnost, da koriste platni promet i da funkcionišu naše institucije. Od toga nikada nećemo odustati", kazao je on.
  • E

    01.02.2024 16:14
    E
    E čim ih je tako snažno branio…Srba vise na Kosovu nejce biti računam…do 2028 maksimum!
  • Veljaš

    01.02.2024 10:02
    Ahahahaha....
  • Branka Black Rouse

    01.02.2024 08:52
    Najjaci udarac za srpske gradjane dolazi izdajom iz beograda a ne iz pristine.
    Sta je problem da se dinari zamene i posalju u evrima nasim gradjanima na kosovu,sta je tu problem?? Pa svaki kredit se obracunava u evre pa se obracuna i kamata i postarina u evrima,sta je problem da se dinari zamene i posalju!!?
    Ovom picama se zamagljuje cinjenica da je srpsko rukovodstvo izdalo,prodalo 18% srpske teritorije i stotine hiljada srpskih gradjana i sa ovom pricom se ta cinjenica zamagljuje.
    Ovde je lopov uhvacen u izdaji i sada se trazi od lopova da sam sebe uhapsi i osudi na zatvorsku kaznu i sda se pravda trazi od lopova a ne od pravnog sistema koji ne postoji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija