U utorak prva sednica Skupštine Srbije: Opozicija najavila "različite taktike"

Spremamo različite taktike kako ćemo nastupati u parlamentu, ali nam je najvažnije da građanima koji žive u medijskom mraku i misle da njihovi životi zavise samo od jednog čoveka, to demistifikujemo.
To je za N1 rekla potpredsednica Narodnog pokreta Srbije Slavica Radovanović.
 
"Naš prvi zadatak je da otvorimo oči građanima da vide i shvate šta rade oni kojima su ukazali poverenje. Na konstitutivnoj sednici ćemo ispoštovati proceduru promocije poslanika, a već na narednoj iskoristiti sve vreme da objasnimo gde je, gde ide Srbija. RTS će prenostiti sednicu i građani Srbije će imati priliku da shvate da sve ono što im vlast prezentuje nije tako, da ih predsednik obmanjuje samo iz razloga kako bi ostao na vlasti. Njega narod ne zanima. Ukoliko se konstitutivna sednica posle zakletve kojim slučajem nastavi, iskoristićemo to da odmah počnemo borbu", rekla je za N1 Radovanović.
Ona je istakla i da je vlast "savršeno svesna" šta je uradila i kako je došla do vlasti.
 
"To su uradili nezapamćenim lopovlukom. Sada svesni da im neke stvari izmiču iz ruku, da žele da što pre formiraju vladu, da mogu da donesu razne zakone koji idu na štetu građana i da ovo malo što je ostalo zemlje rasprodaju i završe posao, a zbog čega su i došli na vlast. Mi treba grđanima sve to da objasnimo i to će biti zadatak opozicije u parlamentu", navela je potpredsednica Narodnog pokreta Srbije.
Narodni pokret je, istakla je ona, raspoložen za saradnju sa svima čiji je cilj isti kao njihov, a to je rušenje SNS-a.
 
"Naš cilj je bolji život i da SNS ne upravlja našim životima. Svi koji su raspoloženi za borbu protiv lopovluka su dobrodošli. Isto tako, apelujem na sve ljude koji imaju savesti, a koji rade u institucijama kao što su MUP i Tužilaštvo, da rade kako treba. Tužilaštvo je najodgovornije za stanje u kojem se nalazimo. Moram reći da šifre policajaca koji su učestvovali u izbornoj prevari tako što su upisivali nova boravišta građanima ostaju zauvek u sistemima, a vlast i oni koji su im to naredili ne. Zato apelujem na njih da traže da im se pismeno izdaju budući zahtevi za radnjama koje nisu ispravne da bi sutra mogli sebe da zaštite. Jedan broj kolega mi se javio i rekao da je dosta njih otišlo na bolovanje kada im je bilo naloženo da upisuju građanima boravište, ali jedan deo njih nije", poručila je Radovanović.
 
Miloš Stanković iz Novog DSS-a kaže da moramo biti svesni činjenice koliko se stvari brzo odvijaju u Srbiji i oko nje.
 
"Lajčak je posetio Beograd, a dobili smo samo šturo saopštenje. Ali ako se ukrste Lajčakove izjave u Beogradu i one iz Prištine jasno je da je izneo očekivanja na daljem ispunjavanju Briselskog sporazuma i Ohridskog aneksa. Zato je značajno da znamo o čemu se razgovaralo i pregovaralo, da li je predsednik možda obećao da će nakon ukidanja dinara na Kosovu da preda zdravstvo i prosvetu, jedino nad čim Srbija još ima ingerencije na Kosovu. Zato je možda želja da se formira vlada brzo možda posledica obećanja da će i ovo obećano biti urađeno brzo i ekspeditivno. Nemojmo zaboraviti i da je pre samo sedam, osam dana rekao da je do njega odmah bi se počelo sa iskopavanjem litijuma, a sa čim se i premijerka gotovo složila", izjavio je Stanković.
On je istakao da će da su sve to stvari o kojima treba da se priča i u republičkoj skupštini i da treba pažljivo smisliti sve strategije daljeg delovanja.
 
"Stalno navodim primer Arene jer državnim organima niko nije trebalo tada da kaže da reaguju, morali su sami, ali nisu. Zato mi moramo biti uporni, zato smo predlagali da se napravi tehnička vlada, oročena na tri do šest meseci i da se za to vreme pozabavimo biračkim spiskovima, medijskim slobodama, radom REM-a, svega onoga na šta su ukazivali evroparlamentarci. Nema nikakvih prepreka da se oko načelnih stvari ujedinimo i oko tih stvari mi možemo sa svima da razgovaramo", rekao je Stanković.
  • Odgovor Niku

    01.02.2024 12:04
    Jasno kao dan ako nisu priznali izbore ne ulaze u skupstinu.Svojim ulaskom daju legitimitet izborima.Deluje da si i ti Nik medju opozicionim poslanicima ako jesi uzivaj 4 godine odlicne plate i neobaveznog radnog vremena
  • oće

    01.02.2024 11:28
    da
    sekti SNS dosadi da pobeđuju pa da malo oni babraju hahahahaha!
  • Nik

    01.02.2024 09:16
    @Analiticar
    Pa ne znaci da su priznali izbore. Sa druge strane, probali smo da ne udju, i bilo je jos gore nego sad kad su bar unutra da se cuju.

    Sa druge strane, ne treba da ih gledaju drugacije nego kao da su najobicniji lopovi, dzeparosi, kao ovi narkomani oko zeleznicke stanice, svi koji budu sedeli u taboru sns-a.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija