Raspisan konkurs za pilote aviona i helikoptera u Vojsci Srbije

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire avijacije, koji će moći da postanu piloti i dobiju zvanje pilota aviona i helikoptera.
Konkurs je otvoren za kandidate koji do kraja 2024. godine navršavaju do 27 godina starosti i imaju diplomu osnovnih akademskih studija, objavljeno je na zvaničnom sajtu Ministarstva.
Kandidati koji ispune opšte uslove konkursa, kao i medicinske, psihološke i bezbednosne provere, savladaju selektivnu padobransku i letačku obuku, imaće priliku da postanu piloti Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazdušne odbrane.
Najuspešniji među njima, nakon završenog šestomesečnog osposobljavanja, dobiće mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu i da kao oficiri roda avijacije nastave letačku obuku.
 
Kandidati koji podnesu prijavu za specijalnost pilot-operater daljinski pilotiranog vazduhoplova ne upućuju se na selektivnu padobransku i letačku obuku, navodi u saopštenju Ministarstva odbrane. 
  • zztop

    03.02.2024 21:39
    Znači istina je što AV kaže ima aviona , ima helikoptera al nema ko da vozi ...
  • Zovem se Stevo

    03.02.2024 21:27
    INAČE
    Eto neka se javi Marjan Rističević, Vulin, Gašić, Kebara, mali Pajkić, Nebojša Krstić, Đuka Bizon, Željo Mitrović, ......., ima ih dosta, ......
  • Izvidjac Futog

    03.02.2024 18:03
    Potrebno
    Potrebno je da brojčano povećamo obučeno ljudstvo na složenim sistemima.Posto brze nabavljamo tehniku nego sto imamo vojnika.Eto prilike za mlade da se zaposle.trebaće još malo vremena i biće naša vojska cakum pakum.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.