Gavrilović: Niko nije tražio smenu Lutovca

Potpredsednik DS Miodrag Gavrilović odbacio je pisanje medija da je na današnjoj sednici Glavnog odbora te stranke bilo reči o smeni predsednika DS Zorana Lutovca.
"Vrlo neprofesionalno. Niko nije tražio smenu Lutovca. Dnevni red je bio: 1. Izveštaj predsednika o radu stranke, 2. Izveštaj o radu IO, 3. Odluka o vremenu održavanja redovne izborne Skupštine stranke, 4. Stav stranke prema učestvovanju na lokalnim izborima", napisao je Gavrilović na društvenoj mreži Iks.
 
Portal Nova.rs pisao je ranije danas da je deo članstva na sednici Glavnog odbora DS pokušao da se suprotstavi izglasavanju Izveštaja predsednika o radu stranke, čije bi neusvajanje, kako su naveli, značilo smenu Lutovca.
Kako su naveli, Miodrag Gavrilović je bio jedan od onih koji su pozvali da se ne usvoji taj izveštaj, ali da je od 138 prisutnih članova DS-a, protiv usvajanja glasalo njih devet, koliko je bilo i uzdržanih.
 
Gavrilović se u prethodnom periodu pominjao kao mogući kandidat za predsednika DS na predstojećim stranačkim izborima, ali je nedavno rekao da o tome do sada nije razmišljao, ili pričao sa svojim saradnicima.
"Mislim da DS treba da promeni svoj pristup stvarnosti i biračima, da bi bila atraktivna, da bi bila stranka koja zaista predstavlja građane koji su socijaldemokratske orjentacije. Sebe vidim kao čoveka koji daje impuls toj nekoj novoj politici DS-a. Zato ljudi pričaju o mojoj kandidaturi", rekao je Gavrilović ranije.
  • Domaćin

    05.02.2024 09:37
    zna poso. .
    Lutovac mi je najsimpatičniji i harizmatičniji predsednik stranke. Ima i tu neku blagost u govoru koja vas mazi po ušima. Baš ga je lepo slušati.
  • Branko

    05.02.2024 08:17
    Niko nije trazio smenu, jer vise ni nema one nekadasnje moje Demokratske stranke. Uskoro ce i ovo nesto preostalih clanova da se razidju i pootvaraju po neku NVO, a od nekada mocne DS koja je ulivala nadu ostace samo price i secanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.