Guverner centralne banke Kosova: Srbi mogu da primaju isplate, ali samo u evrima

Guverner centralne banke Kosova Ahmet Ismailji izjavio je danas da Srbi na KiM mogu da primaju pomoć i uplate iz centralne Srbije.
Guverner centralne banke Kosova: Srbi mogu da primaju isplate, ali samo u evrima
Foto: 021.rs
Međutim, kako je rekao Ismailji, one moraju biti sprovedene "službenim i legalnim putem" i u evrima.
 
On tvrdi da uredba o zabrani dinara nema veze sa određenom populacijom, i dodao da će "vreme pokazati" da će i Srbi na KiM biti oni koji će imati koristi od te odluke, prenela je Ekonomija onlajn.
"Uveravam vas da će ti građani kada otvore bankovne račune, kada budu u finansijskom sistemu, imati koristi, i biti ravnopravni učesnici", rekao je Ismailji.
On je dodao da "nikome nije zabranjeno da prima sredstva, nikome nije zabranjeno da drži dinare u džepu, nikome nije zabranjeno da ih konvertuje", ali da je u "pravnom sistemu Kosova, evro jedino sredstvo plaćanja". 
 
"Zainteresovani smo da Srbi prihvate bilo kakvu pomoć od Srbije, ali legalnim, transparentnim kanalima", rekao je guverner centralne banke Kosova.
  • Mane

    05.02.2024 17:26
    Svi znamo da su Kosovo dali i da nije naše. Istina ima i onih koji to ne prihvataju ali istina je takva. Žalosno za naše ljude koji su tamo ali oni imaju samo dve opcije da se isele ili prihvate Kurtija. Ja bi odavno otišao ne želim nigde sredinu gde me mrze i ponižavaju
  • Професор

    05.02.2024 15:29
    Прекид преговора и све што може да се врати на стање пре Бриселских уступака. Војно барем за сада ништа не покушавати и чекати расплет на истоку.
  • zztop

    05.02.2024 12:15
    Utešit će ih disklejmer 1 evro = 117,18 RSD ... ode dinar iz kolevke srBstva ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija