Sajtovi Cenzolovke i Slavko Ćuruvija fondacije u "mraku": 1949-1999-2024

Sajtovi Cenzolovke i Slavko Ćuruvija fondacije od jutros su u mraku. Na sajtu stoji jedino zapis: "Slavko Ćuruvija 1949 - 1999 - 2024".
Kako je objavila Cenzolovka na društvenoj mreži X (bivši Tviter), donošenjem oslobađajuće presude, Slavka Ćuruvija je država ubila po drugi put.
Zbog presude Apelacionog suda, za danas je u Beogradu zakazan protest.
 
"Nemi smo. Izbili su nam dah. I zato vas danas pozivamo od 14 časova na skup #ZaSlavka ispred Apelacionog suda na 25 minuta tišine - za 25 godina čekanja na pravdu, koja nije stigla", navode iz Cenzolovke.
Građani se pozivaju i da ponesu ogledala, kako bi se pravosuđu pokazao sopstveni odraz.
 
Cenzolovka je medij koji informiše javnost o pitanjima od značaja za slobodu medija u Srbiji. Sajt je osnovala Slavko Ćuruvija fondacija.
 
Apelacioni sud u Beogradu objavio je u petak da je preinačio prvostepenu presudu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu i oslobodio četvoricu optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999 - Radomira Markovića, Milana Radonjića, Ratka Romića i Miroslava Kuraka.
Pripadnike nekadašnjeg Resora Državne bezbednosti pre toga je Posebno odeljenje za organizovani kriminal dva puta proglasilo krivim i osudilo na ukupno 100 godina zatvora.
 
Novinar i vlasnik listova "Dnevni telegraf" i "Evropljanin" ubijen je 1999. u Svetogorskoj ulici, sa više hitaca, a za to ubistvo tek 2015. optuženi su tadašnji načelnik Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković i trojica visokih funkcionera DB-a Milan Radonjić, Ratko Romić i njegov kum Miroslav Kurak.
  • zztop

    05.02.2024 13:20
    UDBA to je srBska sudba ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija