Aleksandar Karađorđević poželeo kralju Čarlsu Trećem brz oporavak: Preventiva najvažnija

Princ Aleksandar Karađorđević poželeo je danas brz oporavak britanskom kralju Čarlsu Trećem kome je otkriven karcinom u ranoj fazi.
Aleksandar Karađorđević poželeo kralju Čarlsu Trećem brz oporavak: Preventiva najvažnija
Foto: Beta/AP
Karađorđević navodi da ga je otvorenost kralja Čarlsa po pitanju zdravlja ohrabrila da podeli svoje iskustvo u borbi sa rakom, o kome ranije nije govorio, jer je smatrao da se tiče samo njega i njegove porodice, saopštila je njegova kancelarija.
"U decembru prošle godine saznao sam da imam rak prostate u ranoj fazi. Godinu dana ranije, bio sam na redovnom pregledu, doktori su uradili kontrolu magnetnom rezonancom i uočili nešto sumnjivo. Urađena je biopsija i tada je sve bilo u redu. Godinu dana kasnije, iako nisam osećao nikakve probleme, magnetna rezonanca je ponovo pokazala slike koje su zabrinule lekare, ali ovoga puta rezultati biopsije su pokazali ono od čega svi strahujemo", opisao je "svoj slučaj" Aleksandar Karađorđević, a prenela kancelarija.
On je dodao da je nakon dijagnoze striktno slušao uputstva i pratio sve korake koje su lekari od njega zahtevali, uradio sve potrebne pretrage pre intervencije i otišao na operaciju dok na kraju nije od svog doktora čuo reči "Sada je sve u redu".
 
"Budite odgovorni prema sebi, slušajte savete lekara i pazite na svoje zdravlje, čuvajte ga i negujte kao najveće bogatstvo i dar koji ćete ikada dobiti. I da zaključim, nadam se svim srcem da će i kralj Čarls, moj dragi prijatelj i rođak, takođe pobediti", naveo je on.
  • pajo patak

    07.02.2024 14:43
    tekst poruke:
    Dear рођакем, I жели you брзо recovery.
  • Marta

    07.02.2024 08:42
    Bolje razumevanje!
    Pod uslovom da je pricao na Engleskom, Carls ga je sve razumeo. Ako je procao na srpskom, pa ni mi ga ne razumemo.
  • zztop

    06.02.2024 20:20
    Pa kako neće kumu poželeti dobro zdravlje ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.