Aleksić: To što smo prihvatili mandate ne znači da smo priznali izborne rezultate

Narodni poslanik koalicije "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić ocenio je da polaganjem zakletve i prihvatanjem mandata ta koalicija nije priznala rezultate izbora.
Aleksić: To što smo prihvatili mandate ne znači da smo priznali izborne rezultate
Foto: FoNet (Miki Jevtović)
Kako je rekao Aleksić, u prošlosti se pokazalo da bojkot parlamenta ne daje prave rezultate.
 
"Danas je svima jasno šta se u Srbiji zapravo dogodilo i da vlast nije spremna da prihvati da su uhvaćeni u krađi izbora. A to što smo mi u parlamentu je posledica toga što smo osvojili 902.000 glasova od građana Srbije koji su svojom voljom to dali", rekao je Aleksić za Insajder.
Na pitanje zašto je opozicija opstruisala rad parlamenta, ako je u njega već ušla, Aleksić je rekao da je to bila poruka poslanicima vladajuće koalicije da su, kako je rekao, pokrali izbornu volju, da opozicija "nema nameru da bojkotuje rad parlamenta i da će učestvovati u raspravama".
 
"Sve ono što pripada našoj listi na osnovu osvojenih mandata ćemo prihvatiti. Ali nećemo prihvatiti ni jednu funkciju koja je plod dogovora sa režimom, a to znači potpredsednička mesta u skupštini i predsednička mesta u odborima", izjavio je Aleksić.
On je ocenio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova direktno učestvovalo u krađi izbora tako što je prijavljivalo građane na lažna prebivališta i da je birački spisak kontaminiran.
 
Govoreći o rezoluciji Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji, koja je u finalnoj fazi, Aleksić je rekao da očekuje da će ona biti "oštra".
 
"Za vlast je veliki problem što se u njoj pominje moguće zamrzavanje pretpristupnih fondova iz IPA fondova i međunarodna istraga. Ako nisu krali, zašto se onda boje bilo koje međunarodne istrage­", upitao je on.
 
Govoreći o raspletu u Beogradu i predstojećoj konstitutivnoj sednici beogradskog parlamenta, Aleksić je rekao da bi želeo da se ta sednica uopšte ne održi jer "vlast nema većinu" i da u takvoj situaciji "samo nasiljem mogu da formiraju vlast".
 
"Mi ne možemo prihvatiti takvu beogradsku vlast, to bi bila potpuno nelegitimna vlast jer je u Beogradu direktno prekrojena izborna volja građana a razlika je mala. Svakako ćemo učiniti sve da blokiramo tu mogućnost, ali ja mislim da do toga neće doći. Mislim da su i oni svesni da vlast u Beogradu ne može da se konstituiše", zaključio je Aleksić.
  • Senka

    08.02.2024 15:33
    Necete
    Onda ni pare da uzimate? Ili,ipak,hocete ? Ali kako ako ne priznajete izbore?
  • Agamemnon

    08.02.2024 15:24
    Zamißljam
    Profil glasača za ovo , ambiciozan, drzak bez znanja, ja pa ja ! E neš !
  • Nebojša

    08.02.2024 12:37
    Vaši
    Mandati su pošteni, neka ste ih uzeli, ovi drugi nisu, oni ne treba da su tu gde jesu
    Bar ne u tom broju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija