Vlasnici benzinskih stanica ponovo negoduju: Kartice će zatvoriti svaku drugu pumpu u Srbiji

Vlasnici benzinskih stanica u seoskim područjima, a radi se oko 103 kompanije, upozorili su danas da je njihovo poslovanje ugroženo uvođenjem NIS agrarnih kartica za dizel gorivo.
Kako objašnjavaju, njima poljoprivredni proizvođači plaćaju litar dizela 179 dinara, što je niže od veleprodajne cene koju oni plaćaju NIS.
 
Oni ukazuju na to da se te kartice često preprodaju firmama, prevoznicima i taksistima, što njih ostavlja bez mušterija.
U saopštenju koje prenosi portal Energija Balkana navodi se da je 7. februara nabavna cena dizela za "male vlasnike" iznosila 185 dinara, a gorivo su prodavali za šest dinara jeftinije nego što su ga platili.
Zatvaranjem skoro 800 benzinskih stanica u seoskim područjima, bez posla će ostati oko 4.000 zaposlenih, što znači da će toliko porodica u ruralnim krajevima ostati bez prihoda, navode u saopštenju.
 
Oni traže da država hitno preduzme odgovarajuće mere, a u suprotnom će u najskorije vreme biti prinuđeni da zatvore svoje benzinske stanice. 
  • Patriota

    11.02.2024 03:39
    Cena
    Nije cena goriva najveća zato što to hoće pumpadžije nego zato što je državni kolač uvek mali. Akcize su najveći deo cene.
  • paor

    09.02.2024 17:16
    lupanje gluposti
    Ako niste upuceni nemojte lupati gluposti. Svaki poljoprivrednik sa registrovanim gazdinstvom ima pravo na 100L nafte po hektaru sa subvencijom, max do 100 hektara !!! Ne moze vise da se kupi po jeftinijoj ceni, a ako nekom pretekne pri obradi zemlje (a ne pretekne jer je sve to vec proracunato od strane gospode iz SNS i cak treba i da se doplati jer nije dosta ) onda nek radi sta hoce. Tako da gospodo informisite se pre lupetanja
  • Marko

    09.02.2024 13:06
    I treba da se zatvore
    I treba da se zatvore jer im je gorivo katastrofa, sipaju vodu..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.