Ministarstvo zdravlja zbog morbila sprovodi vanrednu reviziju vakcinalne kartoteke

U Srbiji je, u poslednja dva dana, potvrđen i drugi slučaj morbila, a iz ministarstva zdravlja su za Danas rekli da će biti sprovedena "hitna i vanredna revizija vakcinalne kartoteke".
Ministarstvo zdravlja zbog morbila sprovodi vanrednu reviziju vakcinalne kartoteke
Foto: 021.rs
Drugi slučaj malih boginja je potvrđen sedam godina od početka poslednje velike epidemije te infektivne bolesti za koju je "mmr" obavezna vakcina po kalendaru imunizacije.
"Od strane pedijatara u domovima zdravlja potrebno je evidentirati nevakcinisanu i nepotpuno vakcinisanu decu prema uzrastu i sprovesti njihovu vakcinaciju u skladu sa kalendarom imunizacije", naveli  su za Danas u Ministarstvu zdravlja.
To ministarstvo je apelovalo na roditelje da u dogovoru sa izabranim lekarom deteta zakažu termine za dolazak na vakcinalni punkt u domu zdravlja, preneo je Danas na svom sajtu.
 
Kako su dodali, vakcinacija je stvar individualne, ali i kolektivne odgovornosti i jedina mera zaštite od teških kliničkih formi obolevanja, bolničkog lečenja i smrtnih ishoda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija