Edi Rama: Sednica Saveta bezbednosti o ukidanju dinara na Kosovu besmislena

Premijer Albanije Edi Rama nazvao je "besmislenom" sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja je održana na zahtev Srbije, povodom odluke Centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara.
Rama je na društvenoj mreži Iks napisao da to telo (SB UN) "očigledno nije mesto za bilo šta u vezi sa Kosovom" i dodao da Kosovo i Srbija, "kao dve suverene zemlje koje teže članstvu u EU, treba u potpunosti da se koncentrišu na dijalog, uz posredovanje EU".
"Kosovo i Srbija treba da se usredsrede na postizanje sporazuma o platnom prometu, poštanskim uslugama, dvostrukom oporezivanju i svim drugim pitanjima koja su od koristi za svakodnevni život običnih ljudi, i da istovremeno obezbeđuju mirnu budućnost za naredne generacije", naveo je Rama.
On je takođe ukazao kosovskom rukovodstvu na značaj bliske saradnje sa zapadnim saveznicima, koji često izražavaju nezadovoljstvo zbog nekooperativnosti premijera Kosova Aljbina Kurtija.
 
"Albanija stoji uz Kosovo u odvraćanju bilo kakvih spoljnih pretnji i nastaviće da naglašava kosovskom rukovodstvu važnost bliske saradnje sa ključnim saveznicima. Čvrsto i kontinuirano stajanje uz njih pokazuje osećaj državotvorne vizije i odgovornosti, dok svaki slučaj samostalnog stajanja na putu ka punom priznanju slabi poziciju zemlje u javnoj sferi međunarodnih odnosa", napisao je Rama.

Komentari 46

  • Trt

    13.02.2024 17:23
    @Dovla

    A ko će da ga vraća pod okrilje matice/truta? Pa da ste vi patriJote stvarno toliko brojne i da hoćete u vojsku ne biste toliko kmečali oko vraćanja vojnog roka.
  • boro

    12.02.2024 12:03
    ispravka
    nije Vucicev samo prijatelj vec i brat kaze Vucic
  • ex chapman

    12.02.2024 11:40
    Edi?
    divno ime
    podseca me na Iron Maiden :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija