Vučić: EU ili nema ili ne želi da primeni mehanizme prema Prištini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je iz današnjih razgovora stekao utisak da EU "ili nema ili ne želi da primeni mehanizme prema Prištini".
Vučić: EU ili nema ili ne želi da primeni mehanizme prema Prištini
Foto: FoNet (Instagram/buducnostsrbijeav)
Vučić je to rekao nakon razgovora s predstavnikom EU Žozepom Borelom i izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
 
"Što se toga tiče, mogu samo da kažem da mi se čini da Evropska unija ili nema ili ne želi da primeni mehanizme prema Prištini koja sprovodi ne samo jednostrane mere, već na svaki način pokušava da etnički očisti Kosovo od Srba, i to je ono što sam mogao da vidim kroz odgovore", rekao je Vučić.
On je preneo da je Srbija spremna da u učestvuje u svakom razgovoru, ali da želi da vidi rezultate, a ne samo da se od Srbije "traži i očekuje, a da Priština ništa ne ispunjava".
 
Dodao je da su posebno govorili o odluci Kosova o dinaru koja je veći problem za Srbiju i da uz to postoji, kako je rekao, "jedna podmukla laž, jedna od mnogih podmuklih laži Aljbina Kurtija - to što je Kurti ovde poručio svima da smo u tromesečnom tranzicionom periodu, što su oni (EU) jedva dočekali da odlože svoju obavezu za naredna tri meseca".
Naveo je da se taj tranzicioni period odnosi na to da kada neko bude uhvaćen sa dinarima na Kosovu da mu ih neće oduzimati, ali nema rešenja kako će ljudi dobijati dinare pošto je zaustavljen transfer novca na svaki mogući način, a uz to i za 902 tamošnje institucije.
 
Vučić je rekao da očekuje poziv u Brisel narednih dana i da se "nada nekom rešenju".
 
Kazao da ne može ništa loše da kaže o Borelu koji je "normalan i korektan čovek koji na kraju krajeva razume šta je to što se događa, ali da je to slaba vajda što se srpskog naroda tiče i što se svih nas tiče".
 
  • 9

    17.02.2024 18:33
    Kaže li zemara
    Šta je on to potpisao ili je i dalje "državna tajna" ?
  • Veternik

    17.02.2024 18:32
    Ovo je takva prevara i izdaja, ovim sastankom sa Lajčakom i Boreljom im je Vučić dao legitimitet za ukidanje dinara. Jer su Lajčak i Borelj morali kao posrednici da Kurtija nateraju da vrati dinar i da mu onemoguće jednostran potez. Pošto to nisu uradili i dinar nije vraćen do ovog sastanka nije smelo doći, Vučić je umešan u ukidanje dinara ovaj sastanak sa Boreljom i Lajčakom je dokaz.
  • Ts

    17.02.2024 18:15
    Ts
    Nevidim bilo kakav razlog da EU nešto preduzima nad suverenom Državom koju je priznala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.