Od danas pojačana kontrola saobraćaja: Akcenat na vozačima kamiona i autobusa

Saobraćajna policija će od 19. do 25. februara pojačano kontrolisati saobraćaj, a ta akcija će prvenstveno biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.
Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.
Poseban akcenat će biti na kontroli poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kao i prevoza tereta i ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.
Analize saobraćajnih nezgoda u 2023. godini pokazuju da su teretna vozila učestvovala u 5.535 saobraćajnih nezgoda od kojih su gotovo dve trećine izazvali upravo vozači ovih vozila. 
 
S druge strane, autobusi su učestvovali u 1.553 saobraćajne nezgode od kojih su oko trećinu izazvali vozači autobusa.
 
Saobraćajna policija je u istom periodu, u kontroli saobraćaja, otkrila oko 132.000 prekršaja koje su izvršili vozači teretnih vozila i 5.200 prekršaja koje su učinili vozači autobusa.
  • Seka

    18.02.2024 19:29
    Podrška!!
    Konačno!!!
  • Ns

    18.02.2024 13:29
    Ns
    Kontrolisite teretnjake sto saobracaju pored "Vujadina Boskova"Bukvalno prosipaju pesak,sljunak....po putu.Katastrofa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.