Vučić: Imamo većinu u Beogradu, Nestorović ne razume šta je država

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da postoji većina za konstituisanje Skupštine Beograda, kao i da je ona legalna i delom legitimna.
Vučić: Imamo većinu u Beogradu, Nestorović ne razume šta je država
Foto: FoNet
On je za televiziju Prva rekao da će sačekati do 2. i 3. marta da se vidi da li će ta većina biti legitimna, te da ukoliko ne bude bila, onda će biti održani novi izbori.
 
Vučić je kazao da predstavnici liste "Mi - glas iz naroda" ne žele da razgovaraju, kao i da ne razumeju šta je država i da se ponašaju onako kako misle da je dobro za njihovu opciju. 
Dodao je da niko nije vršio pritisak ni na koga i da se prilikom formiranja vlasti u Beogradu neće krasti volja građana, kao što je, kako je rekao, to bio slučaj 2008. godine.
 
Konstitutivna sednica Skupštine Beograda zakazana je za sutra, 19. februar ali i dalje nije poznato da li će biti većine za formiranje gradske vlasti.
Za razliku od republičkog parlamenta, koji se smatra konstituisanim kada su potvđene dve trećine mandata poslanika, prema Zakonu o lokalnoj samoupravi skupštine opština i gradova smatraju se konstituisanim kada je izabran predsednik i postavljen sekretar skupštine.
 
U Skupštini Beograda, koja broji 110 odbornika, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je 49 mandata, koalicija Srbija protiv nasilja (SPN) ima 43 odbornika, koalicija NADA sedam, grupa građana Mi - Glas iz naroda šest i Socijalistička partija Srbije (SPS) pet odbornika.
 
Srpskoj naprednoj stranci i SPS za formiranje vladajuće većine nedostaju dva odbornika.
Predsednik SNS Miloš Vučević rekao je pre dva dana da su šanse da se u ponedeljak formira nova većina ili da se ide na nove izbore "pola-pola", kao i da je SNS spremna da sa socijalistima i eventualno još jednom odborničkom grupom napravi većinu.
 
Opozicija predvođena "Srbija protiv nasilja" najavila je da će učiniti sve da konstitutivna sednica ne bude održana i da imaju plan kako će to uraditi, ali nisu otkrili detalje.
  • Eeeeeeee

    19.02.2024 07:52
    Pa
    Nestorović je demagog i sledeći put neće preći cenzus.Razočatenje !
  • Vladimir

    18.02.2024 22:55
    Ovaj
    Matori misli sad da je Bog kad je dobio toliko glasova proći će i njegovo daće G.Bog da pobedi SNS da konačno oni majmunčići vide kraj svoje politike oni što glasaju za njih su ošinuti kako misle da bi živeli sa 100 € mesečno i to im želim idiotima pa će da razmišljaju.
  • Nikola

    18.02.2024 21:16
    Vuki je malo nervozan. Videce 2. ili 3. Marta da li je "vecina legitimna", tj da li je potvrdjena kupovina preletaca. Ako ih preletaci ispale onda novi izbori. Pa da, najcistiji izbori ikada kao da su malo ukakani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".