Reakcije na izjavu Vučića o Skupštini Beograda: Objašnjenje najboljem studentu prava - nemate većinu

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je da Srpska napredna stranka nema legitimnu većinu u Skupštini Beograda i da mandati koje je osvojila ta stranka nisu legalno stečeni.
Reakcije na izjavu Vučića o Skupštini Beograda: Objašnjenje najboljem studentu prava - nemate većinu
Foto: 021.rs
"Objašnjenje 'najboljem studentu prava u istoriji', Aleksandru Vučiću, povodom njegove najave da SNS u Beogradu ima i legalnu i legitimnu većinu u gradskoj skupštini: Nemate nikakvu većinu, ni legalnu a još manje legitimnu. Niste legalno stekli mandate, jer ste krali na izborima", poručio je Stefanović.
 
On je dodao da je ta legitimnost nepostojeća "zbog uvoza fantomskih birača, plaćanja za glasove i ucena birača, kao i zbog nezapamćene otimačine medija u Srbiji".
 
"Ne možete nikako imati legitimnu vlast jer, i pored krađe izbora, pokušavate da kupite odbornike koji su se predstavljali kao opozicija i tako skrpite većinu u gradskoj Skupštini. Pošto građani u većini nisu glasali za vlast, čak i na pokradenim izborima, otimanje i kupovina odbornika ne može napraviti legitimnu vlast", rekao je Stefanović.
Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je da SNS ne može da dobije 56 glasova odbornika u Skupštini Beograda, koliko je neophodno za većinu i formiranje gradske vlasti.
 
"Svi ostali čiji će mandati biti potvrđeni su iste dobili tako što su kritikovali vlast i građanima obećavali promenu korumpirane vlasti. Ukoliko je neko u međuvremenu promenio mišljenje jedino pošteno bi bilo da vrati građanima mandat i da se na sledećim izborima kandiduje na listi SNS", poručio je Grbović.
 
Dodao je da je "svaki pokušaj pravljenja većine sa takvim prevrtljivcima direktno varanje građana i prekrajanje njihove izborne volje".
Izjava Aleksandra Vučića je samo kupovina vremena, jer je svima jasno da su izbori pokradeni i ne oslikavaju volju građana, izjavio je odbornik Zeleno-levog fronta u Skupštini grada Beograda Dobrica Veselinović.
 
Prema njegovom viđenju, SNS je pod velikim pritiskom i spolja i iznutra i sada pokušava da "prolongira odluku i priznanje o krađi izbora".
 
"To rade radi sopstvenog rejtinga i time namerno produbljuju političku krizu u našem društvu", rekao je Veselinović.
 
On je istakao da je stav Zeleno-levog fronta i koalicije Srbija protiv nasilja da izbore treba ponoviti, a pre ponavljanja "utvrditi tačan obim krađe" i uz pomoć međunarodne misije ispraviti neregularnosti u biračkom spisku i obezbediti pošteniji medijski teren.
 
"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne prestaje sa bestidnim obmanjivanjem građana i kad ne iznosi laži i manipulacije o kosovskoj politici, želeći da sakrije njen potpuni slom i antidržavni karakter, onda iznosi neistine o temama poput medijskog pluralizma koji navodno postoji na televiziji Prva", saopštila je Nova demokratska stranka Srbije.
 
"Ovom prilikom želimo da podsetimo javnost na jednu prostu i neoborivu činjenicu da je predsednik Novog DSS Miloš Jovanović na toj istoj televiziji (kao uostalom i na svim ostalim režimskim medijima) jednostavno zabranjen i nije dobio poziv za gostovanje bezmalo dve godine", poručuju iz te stranke.
 
Novi DSS ocenjuje da je govoriti u takvim uslovima o pluralizmu, legitimitetu vlasti i izbornim rezultatima "naprosto besramno, nedostojno i krajnje uvredljivo prema građanima Srbije".
  • Vladanis

    19.02.2024 14:27
    Стручњаци
    Изборну вољу грађана сте почели да прекрајате одмах после убиства Ђинђића!!!!
    Зато сада не галамите у празно!!!!!
  • Fića

    19.02.2024 08:29
    "student generacije"
    Treba uvesti u Krivični zakon delo "Nedozvoljena izmena izborne volje građana kroz preletanje nakon izbora".
    Kao i navođenje na to.
  • zgađen

    19.02.2024 07:33
    Noćna mora
    PreCednik za pamćenje da se nikada više takav ne ponovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".