Turistički vaučeri od sledeće godine u novom obliku: Sve će biti onlajn

Ministri turizma i omladine i informisanja i telekomunikacija Srbije Husein Memić i Mihailo Jovanović potpisali su Sporazum o poslovnoj saradnji dva ministarstva u cilju izrade softvera "E-vaučer".
Turistički vaučeri od sledeće godine u novom obliku: Sve će biti onlajn
Foto: Pixabay
Kako je navedeno, ovaj sistem će omogućiti da se celokupan proces dodele vaučera realizuje elektronskim putem.
 
"E-vaučer" će biti jedina adresa na koju će se podnositi prijave za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje smeštaja u Srbiji, dostavljanje vaučera, kao i postupak refundacije za ugostitelje, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine.
Cilj te aktivnosti je da se ubrza, pojednostavi i olakša podnošenje prijava za dodelu i korišćenje vaučera, što će dodatno podstaći razvoj domaćeg turizma.
Kreiranje novog softverskog rešenja i njegovo testiranje biće obavljeno tokom ove godine, a puštanje u rad sistema "E-vaučer" planirano je u 2025. godini.
 
Sporazum će omogućiti i unapređenje rada Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma "E-turista" koji je baza svih smeštajnih kapaciteta u Srbiji. 
  • Kragujevcanka

    03.04.2024 12:27
    Da li ce biti jos vaucera za odmor. Nek se objavi da znamo mi koji cekamo a i ugostitelji. Hvala unapred. Objavite na tv.
  • Okrugli ćošak

    21.02.2024 11:28
    Hoće li biti vaučera za hranu, lekove i benzin.
    Pitam da bi doživeo da vidim mog predsednika kako otvara EXPO?
  • Deda Lala

    21.02.2024 08:01
    Sve je lako..
    ... kad znas kako! Do jeseni ce penzosi, nezaposleni i ostala sirotinja da savlada baratanje racunarima, pametnim telefonima ... jedino ministri (prvi put cuo za ove!) ne rekose da li ce oprema za on lajn prijave biti dostavljana postom ili bacana iz helikoptera?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija