Albahari: Srbija da se hitno priključi stavu EU o smrti Navaljnog

Internacionalni sekretar Pokreta slobodnih građana Natan Albahari pozvao je Srbiju da se hitno pridruži stavu Evropske unije o smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.
Albahari: Srbija da se hitno priključi stavu EU o smrti Navaljnog
Foto: Beta/AP
On je u saopštenju na sajtu PSG istakao da je Srbija jedina zemlja Zapadnog Balkana koja to nije učinila.
 
Albahari je pitao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku "zbog čega se Srbija nije pridružila zvaničnoj poziciji EU povodom smrti Navaljnog i koji deo tog stava smeta vlasti u Srbiji".
On je pitao da li im "ne odgovara deo u kojem je EU ogorčena smrću Navaljnog, ili deo koji poziva Rusiju da iz pritvora pusti stotine uhapšenih nakon što su odali počast Navaljnom, osuda upotrebe agensa novičok ili poziv na nezavisnu transparentnu međunarodnu istragu".
Albahari je ocenio i da je nepridruživanje zajedničkoj poziciji velika sramota za Srbiju i da su za tu sramotu odgovorni predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić.
 
"Jasno nam je da je za vlast teško da podrži ovaj stav Evropske unije kada se u Srbiji takođe hapse studenti i opozicioni političari, kada se preti i prisluškuje civilno društvo, kada nam dnevna propaganda saopštava da smo okruženi neprijateljima, a celu opoziciju naziva izdajnicima", naglasio je Albahari.
 
On je dodao da se od kandidata za članstvo u EU nisu pridružile Srbija i Turska i "time je aktuelna vlast Srbiju svrstala sa najgorim i najnedemokratskijim režimima na svetu i naglasio da još nije kasno da se Srbija vrati na evropski kurs".
  • Vojvođanin

    23.02.2024 09:57
    @Љубомир

    Mi smo ovde već u Evropi, ti si taj koji je zalutao.
  • Čitalac

    23.02.2024 09:09
    Osude
    G. Albahari, kakvo je vaše mišljenje o postupcima Netanjahua u Gazi? Kakva pitanja postavljate njemu?
  • Drug Crveni

    23.02.2024 09:08
    Srbija to posle Ćuruvije, Ivanovića, Cvijana i mnogo drugih stradalih pod palicom ovih i ovakvih vlastodržaca prosto ne može da uradi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.