Aleksić: Projekat Ekspo 2027 udariće poslednji ekser u ekonomsko posrnuće Srbije

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić ocenio je da će projekat Ekspo 2027 biti poslednji ekser u ekonomsko posrnuće Srbije.
Aleksić: Projekat Ekspo 2027 udariće poslednji ekser u ekonomsko posrnuće Srbije
Foto: 021.rs
On je dodao da će taj projekat, za koji bi prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića država mogla da izdvoji više od 17 milijardi evra, uključujući tu i izgradnju puteva i pruga, ali i obnovu porodilišta, "udariti poslednji ekser u ekonomsko posrnuće Srbije".
Aleksić je na osnivačkoj skupštini tog pokreta u Šidu rekao da je "jedan od motiva" za projekat Ekspo 2027 "rušenje Sajma radi širenja Beograda na vodi", preneo je danas Narodni pokret Srbije.
"Na izložbu dolaze države, firme i ljudi koji imaju šta da predstave, a mi ćemo malo šta imati osim Beograda na vodi, noćnog života i splavova - sve ostalo su razorili. Sad planiraju da sve investicije koje je država predvidela u naredne tri godine upakuju u jedan projekat", naveo je Aleksić.
 
Ocenio je da će mnoge od tih investicija koje nemaju veze sa Ekspom biti "deo projekta pod leks specijalisom kako bi se omogućila još veća korupcija".
 
"Oni su nas upropastili ekonomski i svi oni koji misle da se Srbija danas razvija i gradi, shvatiće nažalost posle ove vlasti u kakvom smo dužničkom ropstvu. Zadužili su nas 20 milijardi evra, a kroz Ekspo će najmanje još 15 ako ostanu na vlasti i bićemo u potpunom kolapsu", rekao je Aleksić.
  • Akadem

    05.04.2024 10:18
    KADA SE RADI, TO I KOŠTA!
    Vlasti su najponosnija grupacija održavanjem EKSP 2027 u Srbiji, a koštaće čitavih osamnaest milijardi evra, kako li to izračunaše, kada Olimpijada u Francuskoj košta osam milijarde evra. Kod nas za pomenuti projekat ne važe javne nabavke i konkurencija, a zato važi troši „brate“ bez brige i puni svoje džepove dok se ne pocepaju. Ovim projektom mi dobijamo samo dugove, koje će vraćati naši čukun-čukun unuci. U svakom slučaju zna se koji će imati sada korist, to nije narod, već narodna elita, ogadilo im se. Aktuelni su državu, tj. nas ukupno do sada su zadužili za trideset osam milijardi evra ukupno za njihove neumorne vladavine od dvanaest godina. Neka im bude na zdravlje!
  • Dr Miggyy

    25.02.2024 09:14
    БЕДА СТИЖЕ БЕДУ!
    Србија никада није била задуженија као сада, за време нашредњачке владавине. Најпре задужена је са двадесет милијарде евра и сада за ЕКСПО 2027 још за осамнајест милијарди евра. Ова задужења врачаће и наши потомци. Држава је презадужена, граде се аутопутеви, унапређује се железница и богами није занемарљива и крађа. Овим се челници само хвале, а шта добија народ, посебно пензионери? Пензионери добијају празне стомаке и 25% становништва гладује или је на ивици сиромаштва. Просек пензија пре напредњачке владавине (2012. год) била је 60% просечне плате, да би сада просек пензија пао на око 40% просечне плате. Тема усклађивања и раст пензија је свакодневна тема Вучића, Брнабићеве и Малог, а пензионери остају празних рукава и стомака. Плате и пензије су међу најнижим у Европи, а гладовање међу највећим, у тој Европи. Да није жалосно било би тужно?!
  • Ilija

    24.02.2024 22:02
    Bankrot
    Expo služi kao alibi da se dobiju krediti za otplatu dugova i izgradnju Beograda na vodi na terenu Sajma.17 milijardi će narasti na preko 20 ,a sa kamatama udvostruči će javni dug.
    Izgraditi će se stotinjak hala sa infstrakturom što može koštati 10% projektovane cene.Gde će završiti ostatak para proceniti sami?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija