Kad već "voli da provocira": Ipak moguć postupak protiv Olivere Zekić zbog nacističke uniforme

Moguće je da će protiv predsednice Saveta REM-a Olivere Zekić biti pokrenut postupak zbog eventualnog sukoba interesa u "slučaju nacistička uniforma".
To je navedeno u obaveštenju koje je Agencija za sprečavanje korupcije dostavila Birou za društvena istraživanja (BIRODI), piše Danas.
 
Izvršni direktor BIRODI Zoran Gavrilović, koji je Agenciji podneo prijavu protiv Zekić zbog sukoba interesa, naveo je da ga je Agencija prethodno izvestila da "nije nadležna za postupanje" po njegovoj prijavi.
Agencija je obavestila Gavrilovića da je njegova prijava zavedena pod brojem i da je u toku provera ispunjenosti uslova za pokretanje postupka protiv Zekić zbog povrede Zakona o sprečavanju korupcije, uz napomenu da će Gavrilović o ishodu tog postupka biti pismeno obavešten.
 
Gavrilović je Agenciji prijavio sukob interesa Zekić zato što je učestvovala u odlučivanju Saveta po prijavi BIRODI-ja zbog toga što je kao svoju profilnu fotografiju na Telegram kanalu postavila fotomontažu sebe u nacističkoj uniformi, čime je prekršila Kodeks članova Saveta REM.
Zekić je rekla da je fotomontažu napravio "neko drugi, pre par godina", a da ju je ona prenela "iz čiste provokacije, jer voli da provocira".
 
Gavrilović je u obraćanju Agenciji naveo da osuđuje pravljenje i objavu slike sa fotomontažom na kojoj je Zekić predstavljena u nacističkoj uniformi, kao "neprihvatljiv izraz ocene i kritike njenog rada kao predsednice Saveta" i istakao da je ona prenošenjem te fotografije povredila Kodeks.
 
"Umesto pokretanja sudskog postupka protiv autora neprimerene fotomontaže, predsednica Saveta REM se opredelila da provocira javnost, što je neprimereno ponašanje za članicu Saveta REM i javnu funkcionerku", naveo je Gavrilović.
  • ZX

    26.02.2024 07:44
    Neće da može
    zekićka je zaslužni borac za nazadnjačku diktaturu, tako da nema šanse da se protiv nje povede postupak.
  • paradoks

    25.02.2024 21:27
    Ma kakvi eventualni postupci kakvi bakraci zemlja je srozana do dna kace i niko nikad nije odgovarao..
  • Apricus

    25.02.2024 20:51
    Neće da može 2
    Ako ikada državne institucije zaista počnu da nepristrano i pošteno rade svoj posao ova gospođa bi među prvima morala da odgovara za njen nerad a još više za štetu koju je nanela moralu cele nacije. Zapravo, tada bi neko njoj trebao da citira njenu vlastitu izjavu “Neće da može” više tako gospođo Zekić da od svih nas pravite budale u korist male grupe korumpiranih i moralno potonulih političara i vlasnika medija u Srbiji. Isto tako da joj se u radni staž ne računaju godine koje je provela u REM-u a i da plati veliku odštetu građanima jer je primala platu za ništa. Ovo isto vredi i za gospođu Zagorku Dolovac i ostale poslušnike režima koji u državnim institucijama ne rade posao za koji su dobro plaćeni od svih građana Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.