FOTO Carina: U konzoli menjača kola pronađena dva pištolja, u kombiju automatska puška

Carinici su 23. februara na graničnim prelazima Batrovci i Bački Breg, u saradnji sa policijom, otkrili dva pokušaja krijumčarenja oružja.
Slučaj na graničnom prelazu Batrovci otkriven je na izlazu iz zemlje, kada je na red za kontrolu pristigao automobil strane registracije.
 
U  automobilu je bio samo vozač.
Vozilo je najpre pregledano mobilnim skenerom i snimak je ukazao na izvesne nepravilnosti kod menjača.
 
Daljim pregledom je u konzoli menjača pronađen specijalno pregrađeni prostor i u njemu dva pištolja marke "Taktical Hulk Pro".
 
 
Pored oružja, čiji su okviri bili prazni, u istom prostoru pronađena je kutija sa 19 metaka 7,65 mm, kao i 2.800 kesica sredstva za potenciju "Kamagra".
Na ulaznoj strani graničnog prelaza Bački Breg je istog dana prilikom detaljnog pregleda jednog kombija pronađena automatska puška "Thompson".
 
Osim puške, ispod sedišta je pronađena i firmirana garderoba čija vrednost je prevazišla trećinu vrednosti vozila, zbog čega je i kombi privremeno zadržan. 
 
Na pitanje zbog čega nije prijavio robu koju prevozi, vozač je izjavio da se radi o pošiljkama, koje je primio
radi prevoza.
 
Oružje je u oba slučaja odmah preuzela u dalju nadležnost policija, dok će o sudbini zadržane robe i vozila odlučivati sud.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.