U protekloj sedmici sankcionisano više od 8.700 prekršaja vozača kamiona i autobusa

Protekle sedmice sankcionisana su 8.003 prekršaja vozača teretnih vozila i 719 prekršaja vozača autobusa, saopštio je MUP.
U protekloj sedmici sankcionisano više od 8.700 prekršaja vozača kamiona i autobusa
Foto: 021.rs
Više od četvrtine vozača teretnih vozila - 2.121, kažnjeno je zbog prekoračenja dopuštenog vremena vožnje i drugih prekršaja vezanih za tahografe.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 23 vozača teretnih vozila, a trojica zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Prekoračenje vremena vožnje i nepravilnosti vezane za tahografe bili su najčešći prekršaji i vozača autobusa, zbog čega je kažnjeno njih 317.
 
Akcije pojačane kontrole je od 19. do 25. februara sprovedena u 30 evropskih zemalja-članica Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.