MUP o navodima da je policija tukla i ponižavala LGBT osobe u Beogradu: "Ispituje se slučaj"

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova potvrđeno je za Insajder da je podneta pritužba na rad policijskih službenika koji su postupali u slučaju.
MUP o navodima da je policija tukla i ponižavala LGBT osobe u Beogradu: "Ispituje se slučaj"
Foto: 021.rs
"Sektor unutrašnje kontrole obavestio je nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu se utvrđuje istinitost navoda u pritužbi. Ukoliko se ustanovi da su policijski službenici prekoračili ovlašćenja, oni će biti sankcionisani u skladu sa zakonom", saopštio je MUP.
 
U saopštenju se takođe navodi da su pripadnici MUP u Beogradu, zajedno sa policijskim službenicima Interventne jedinice 92, postupali su po naredbi Prvog osnovnog suda i izvršili pretres stana i drugih prostorija na Paliluli. U stanu su, prema navodima MUP-a, zatečene tri osobe.
"Policija je tokom pretresa stana i drugih prostorija pronašla oko 70 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, kao i manju količinu praškaste materije bele boje, za koju se sumnja da je opojna droga spid", piše u odgovoru MUP-a Srbije.
 
U odgovoru MUP-a poslatom Insajderu dalje piše i da je ispred ulaza u stambenu zgradu pronađena tegla sa supstancom za koju se sumnja da je marihuana.
"O događaju je obavešteno Prvo osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da se, nakon veštačenja pronađenih materija, protiv dvoje dvadesetpetogodišnjaka podnese krivična prijava za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga", piše u saopštenju.
 
Ovo saopštenje usledilo je nakon najave predstavnika organizacije "Da se zna" Bojana Lazića da će to udruženje podneti dve krivične prijave u vezi sa policijskim zlostavljanjem i mučenjem dve mlade osobe - muškarca i žene - pripadnika LGBT populacije.
 
Lazić je istakao da se 14. februara dogodio najteži slučaj homofobije koji je ta organizacija zabeležila, kada je policija upala u stan dve LGBT osobe i prema njima se ponašala brutalno, te da su zbog toga tražili da unutrašnja kontrola ispita te postupke i da traže da zaštitnik građana ispita zakonitost postupanja policije.
 
"Kada su uočili obeležja LGBT zajednice krenula je brutalnost prema njima", rekao je Lazić.
  • Ns

    27.02.2024 17:47
    Ns
    Policiju smo mnogo puta videli na delu,a narod i dalje cuti.Pozz.za prave cuvare reda i mira.
  • Zox

    27.02.2024 15:04
    Predvorje fašizma
    Zemlja u kojoj predsednikovog kuma nađu u Bentliju od pola miliona evra mrtvog pijanog i našmrkanog kokainom i koji izazove saobraćajnu nezgodu. A onda uhapse policajku koja to otkrije javnosti. Dok protiv dotičnog i dalje nema krivičnog postupka. Sa druge strane se iživljavaju nad dvadesetogodišnjacima uhvaćenim sa par grančica marihuane.
  • Babs

    27.02.2024 13:05
    A mi naivni
    Znamo da tzv. narodna milicija jako dobro ume da iscenira i podmetne sve to sto je "nasla"! Ko jos veruje ovom plavim pajacima?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.