Majka učenice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" pisala direktoru: Zašto, posle svega, roze majice?

Majka učenice beogradske osnovne škole "Vladislav Ribnikar", Gordana Gavrić uputila je pismo direktoru te škole, povodom obaveštenja da deca sutra dođu na nastavu u "roze majicama".
Povod za to je što će biti organizovan dan borbe protiv nasilja.
 
Ona je večeras zapitala kome je posle svega što se dešavalo to palo na pamet, te podsetila i na nedavni incident s pronađenim nožem u školi.
Dodala je da su roditelji dobili obaveštenje od razrednih strarešina da je sutra u školi dan borbe protiv nasilja i da nastavnici i deca treba da budu obučeni u roze majice.
 
"Pismo je moja reakcija na to obaveštenje... Roditelji su ogorčeni, kada je u petak bio taj nazovi inicident sa nožem (u školi), škola ima policijace koji dežuraju na ulazu i ima obezbeđenje, a nož su pronašli učenici, da li je to normalno", upitala je ona.
Zapitala je i šta radi obezbeđenje na ulazu u školu, te zašto deca, kada se proširili ta informacija, nisu puštena kućama.
 
"Prva sam to pitala, a razredna mi je odgvorila da je to naredbe direktora da deca ne mogu da odu dok im ne dođu roditelji, pa deca viših razreda sama odlaze i dolaze u školu", kazala je ona.
 
Zapitala je i "da li je to normalno", te dodala da "za pet minuta ne može da se stvori u školi".
 
"Onda, nastavnicima je rečeno da je neki predmet u pitanju, da nije nož. Zašto se krila informacija kada se odmah znalo da je nož ...i deca su bila u panici i morala su da ostanu na nastavi", kazala je Gavrić.
 
Prema njenim rečima, od direktor je dobila obaveštenje o tome šta se dogodilo, ali poslepodne.
"Njegovo je bilo da obezbedi bezbednost dece u školi.. Posle svega toga nas neko poziva da nam deca budu obučena u roze majice, to je tako ponižavajuće", kazala je ona.
 
Navela je i da su rodtelji ogorčeni što se posle 3. maja (2023. kada je učenik ubio 10 đaka i domara) u toj školi "ništa ne dešava".
 
"Što sutra direktor ne bi izašao, ako se bori protiv nasilja, i kazao da će deo škole da bude Memorijalni centa i kome je palo na pamet da našu decu poziva da dođu u roze majicama", istakla je ona.
 
MUP Srbije je 23. februara potvrdio da je kod jednog učenika te škole pronađen nož, ali je naveo i da niko nije povređen, niti je taj učenik ikome pretio.
  • Mika

    28.02.2024 09:01
    Mika
    Nakon takvog masakra ova Skola mora biti srusena.Izgraditi novu iz temelja uz obavezan memorijalni centar i dan secanja na nevine žrtve uz edukaciju dece i roditelja!
  • SSS

    28.02.2024 07:21
    Ali
    Uz svo dužno poštovanje prema žrtvama, postavio bih jedno pitanje na komentar šta radi obezbeđenje i policija ispred škole, a koliko bi bilo pismo dugačko, kad bi isti vršili pretres svakog učenika pri ulasku u školu, otvarali torbe, rančeve, praznili džepove itd, koliko bi to trajalo i na šta bi ličilo, možda je bolje da roditelji malo više povedu računa o svojoj deci, a ne da čekaju da neko drugi to radi umesto njih i normalno da uvek bude neko drugi kriv, a ne oni sami.
  • /

    28.02.2024 07:16
    /
    ova inicijativa kao da ima pocetak u onoj prici one iz onog niskog centra

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.