Kosovski carinici opet zaplenili Plazmu

Plazma keks iz Srbije na Kosovu plene carinici na administrativnim prelazima, a tržišni inspektori kosovskog ministarstva industrije oduzimaju ga i tokom redovnih terenskih inspekcija, piše KoSSev.
Kosovski carinici opet zaplenili Plazmu
Foto: 021.rs
O najnovijoj zapleni potvrda stiže iz kosovskog ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine, a navodi se da su inspektori zaplenili 123 kutije Plazme od po 150 grama, kao i 38 pakovanja od 300 grama.
Ocenjuju da je ovaj srpski proizvod "ilegalno" dospeo na teritoriju Kosova, ali iz tog ministarstva nisu precizirali gde je tačno zaplenjena roba, navodi KoSSev.
Plazma je zaplenjena i sredinom februara u Novom Selu kod Kamenice, a tada je iz Kosovske policije saopšteno da je tokom kontrole vozila nađeno 35 paketa sa ukupno 720 kutija Plazma keksa.
  • Veternik

    28.02.2024 13:49
    Ovo je kriv Vučić, jer pre oko 7-8 meseci je Kurti ovo uradio i zabranio Srpsku robu i kamione da uđu u pokrajinu Kosovo. I Vučić umesto da prekine pregovore u Briselu dok ne nateraju Kurtija da pusti robu, on je nedelju dana dizao buku u medijima, i otišao u Brisel na sastanak , a da Srpska roba nije puštena. Odlaskom na sastanak u Brisel time je Vučić prihvatio normalnost da je Srpska roba zabranjena na Kosovu. To isto se desilo i sa hapšenjem Srba po lažnim optužbama, Vučić umesto da prekine pregovore u Briselu, odlazi, i navikava na novu normalnost.
    A kruna svega je sada ukidanje dinara za Srbe na KiM. To je nova normalnost koju Vučić sprovodi ne prekidanjem pregovora u Briselu ! Umesto da traži od zapada da nateraju Kurtija da pusti Srpsku robu, oslobodi Srbe i vrati dinar pre bilo kakvih razgovora. Jednostavno da kaže Kurti je kriv za kraj pregovora, ili ga naterajte da eskalaciju obustavi ili nema dijaloga u Briselu jer niste legitimni posrednici nego jednostrtani, i zato ćemo od sada da se viđamo u SB UN uz prisustvo Kine i Rusije.
  • Лиман

    28.02.2024 10:34
    Воле плазму а неће да плате
  • Particulare matter

    28.02.2024 10:16
    Režim Aleksandra Vučića je u ime države Srbije priznao carinske pečate Kosova. Ljudi rade svoj posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija