Predsednik Skupštine Srbije se bira 12. marta, ovo su mogući datumi beogradskih izbora

Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da bude izabran predsednik parlamenta najverovatnije će biti održan 12. marta, nezvanično saznaju Novosti.
Predsednik Skupštine Srbije se bira 12. marta, ovo su mogući datumi beogradskih izbora
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
Kako prenose Novosti, poslanicima i skupštinskim službenicima je najavljeno da se spremaju za "drugi čin" konstitutivne sednice koja je počela 6. februara potvrdom mandata.
 
Ukoliko se vlast odluči da se ide na nove beogradske izbore, prvi zadatak predsednika Skupštine Srbije biće da ih raspiše po zakonskim ovlašćenjima.
Rokovi kažu da, ukoliko se ne bude konstituisao gradski parlament do 3. marta, izbori moraju da budu raspisani do 2. aprila, a da izborna kampanja može da traje najmanje 45 dana, a najviše 60.
 
Pod pretpostavkom da Skupština dobije predsednika do 14. marta i da on odmah raspiše izbore, datumi koji su u igri za odlazak na glasanje su 28. april, 5. maj i 12. maj.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno rekao da bi izbori u Beogradu mogli biti 21. ili 28. aprila, ali je za prvi datum već "tesno", jer bi to značilo da moraju da budu raspisani do 8. marta, a predsednik republičkog parlamenta, koji jedini može da raspiše izbore, još uvek nije izabran, navele su Večernje novosti.
 
Vučić je za danas najavio obraćanje javnosti.
  • MARE NS

    02.03.2024 12:03
    Izbori u Beogradu će biti 28 aprila. O tome se već skoro dve nedelje govori u redovima SNS-a.
  • Elmer davež

    02.03.2024 11:15
    Najbolje bi bilo da izbori budu 5 maja,za Uskrs.Em ovi što žive u trafo stanicama teško da će da dođu,em ovima možemo da polupamo jaja.
  • Reko

    02.03.2024 10:30
    Reko
    ja da će biti Izbora za vreme Uskršnjih i Prvomajskih praznika kada 35% gradjana ide na mini odmor i sl.Opet će uvesti glasače popuniti i dobiti Izbore!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija