KRIK: Nebojša Stefanović i načelnik BIA u prijavi protiv Šarićevog klana

Istraga srpske policije dovela je u vezu bivšeg ministra Nebojšu Stefanovića i načelnika BIA Marka Parezanovića sa klanom Darka Šarića, objavio je KRIK.
KRIK: Nebojša Stefanović i načelnik BIA u prijavi protiv Šarićevog klana
Foto: 021.rs

KRIK je objavio da su krivičom prijavom koju je srpska policija 15. aprila 2022. godine podnela Tužilaštvu za organizovani kriminal bili obuhvaćeni i bivši ministar policije Nebojša Stefanović i jedan od čelnih ljudi BIA-a Marko Parezanović, zbog njihove navodne povezanosti sa kriminalnom grupom Darka Šarića.

KRIK navodi da su oni identifikovani kao "funkcioneri koji su se krili iza nadimaka Edo i Markus" u komunikacijama Šarićeve grupe. 
 
"Ovu prijavu policija je podnela protiv Šarićeve grupe, ne i protiv Stefanovića i Parezanovića, ali u njoj jasno navode da se oni kriju iza pomenutih nadimaka i da su činili usluge kriminalnom klanu. Tužilaštvo, koje je dobilo ovaj materijal od policije, nije pokrenulo istragu protiv Stefanovića i Parezanovića. U optužnici protiv Šarićeve grupe tužilaštvo ih ni ne spominje. Na pitanja KRIK-a o ovom slučaju, tužilaštvo nije dalo odgovore već je samo saopštilo da je 'o rezultatima realizovanih predmeta upoznalo kako sve međunarodne institucije, tako i javnost'", navodi KRIK.
Stefanović je, prema istrazi, Šariću dodelio dvojicu svojih saradnika iz policije da pomažu klanu, ali je i lično dostavljao poverljive informacije ovoj grupi. Od Šarićeve grupe dobio je sat koji vredi 17.000 evra, otkrivaju poruke koje su kriminalci razmenjivali. 
 
Parezanović je navodno kriminalcima bio prolaz do moćnog funkcionera kog su nazivali Oskar, ali on za KRIK negira da je činio ikakve usluge Šarićevom klanu. Sem njih, Šariću je pomagao i moćnik kojeg su kriminalci nazivali Nikola P, a kojeg ni policija ni tužilaštvo nisu identifikovali.
 
KRIK navodi da se "slučaj na kraju slomio na trojici najnižih u ovom lancu korupcije i komandne odgovornosti, na Stefanovićeve saradnike - policijskog načelnika Danila Stojanovića i njegovog zamenika Milutina Radovanovića, koji su optuženi da su pomagali Šarićevom klanu", a da je sem njih optužen i inspektor SBPOK-a Duško Mirković.
"Stefanović nije odgovorio na pozive i poruke novinara KRIK-a, a predsednik apelacije Milenković spustio je slušalicu nakon što smo se predstavili. Nije odgovorio ni na pitanja koja smo mu poslali preko suda. Parezanović je, za razliku od njih, novinarima KRIK-a poslao pisane odgovore u kojima tvrdi da nije posedovao 'skaj' telefon niti imao kontakata sa Šarićevom grupom", navodi KRIK.
 
Celo istraživanje pročitajte na OVOM LINKU.
  • Nebojša

    05.03.2024 19:16
    Nadam
    se da se vladajućem mafijaškom klanu bliži kraj
  • Kvazidrzava

    05.03.2024 16:24
    Kvazidrzava
    A ona policajka što ju je Djuka branio? I ona se druzila sa njima. Vučicev Djuka joj sredio da sad seta na slobodi. Mozda dobije i neko ministarsko mjesto?
  • Mile

    05.03.2024 13:21
    I šta ćemo sad???Z.Veselinović će rešiti..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija