Vučević: Srbija je zemlja slobodnih građana koji mogu da biraju svoje boravište

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je da je Srbija zemlja slobodnih građana koji mogu da biraju svoju adresu i boravište i da će na predstojećim izborima glasati građani ove zemlje
Vučević: Srbija je zemlja slobodnih građana koji mogu da biraju svoje boravište
Foto: 021.rs
On je to odgovorio na pitanje novinara "zašto se ponovo pred izbore ljudi sele, odnosno menjaju boravište".
 
"Ovo je slobodna država, slobodnih građana koji mogu da biraju svoju adresu gde će da žive, svoje prebivalište, mogu da biraju svoje boravište. Na izborima će glasati građani ove države, odnosno građani onih gradova koji imaju izbore", rekao je Vučević.
Član Predsedništva SNS Aleksandar Vučić dao je savet Vučeviću da pozove predstavnike opozicije i da zajedno sednu, razgovaraju i pogledaju tačan broj upisanih birača i kontrolišu da li je svaki sledeći upisani birač prebačen sa neke teritorije iz političkih ili drugih razloga.
 
"Ako treba anketni odbor za svakog čoveka koji se prebacio. Molim da to bude prva inicijativa i na Radnoj grupi sa ODIHR-om, i da tu pozovete predstavnike opozicije. Ja sam ih pozvao na razgovor, oni nisu želeli da se odazovu na konsultacije", rekao je Vučić.
Ponovio je da svakog birača koji bi u skladu sa Zakonom želeo da promeni prebivalište, označe i provere.
 
"Da se proveri i veoma restriktivno tumači i da se jasno kaže da li je to bilo 126 birača u periodu između dva izborna ciklusa ili 239 birača i 'poimence' da se kaže zašto se to dogodilo", rekao je Vučić.

Komentari 48

  • Dare

    08.03.2024 11:43
    E ne ide to baš tako
    Da bi promenio adresu i boravište moraš u MUP-u priložiti dokumente o vlasništvu ili zakupu stana..e moj ti jadni klimavcu ti pričaš o slobodi i slobodnoj zemlji.
  • Oskar

    07.03.2024 21:57
    Nove
    Izborne manipulacije u najavi,
    Vlast ili ćorka, prpa bato, zato kradiii do pobede
  • Čemu frka

    07.03.2024 11:47
    Ako je to istina
    I ja bih da prijavim boravište, u zgradi predsedništva, mislim da je to adresa Andrićev venac neki broj, pa jel mogu, ili ipak Srbija nije toliko demokratska i slobodna zemlja kako kažeš. E moj pravničke...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija