Kosovska policija upala u apoteke u Mitrovici i Zvečanu, iznosili lekove u džakovima

Službenici kosovske policije i carine oduzeli su u dvema apotekama u Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici veću količinu lekova i drugih medikamenata vrednosti nekoliko hiljada evra.
Kosovska policija upala u apoteke u Mitrovici i Zvečanu, iznosili lekove u džakovima
Foto: 021.rs
U odvojenim akcijama službenici policije i carine zadržali su se oko tri sata u apotekama, potvrdili su RTS-u očevici.
 
Kako navode, iz privatne apoteke "Oreol" u Mitrovici izneli su najmanje deset džakova lekova.
 
"Skidali su sa rafova sve što su mogli", kažu očevici.
Zaplenjena roba odneta je na carinski terminal u južni deo Kosovske Mitrovice.
 
Iz policije su potvrdili da su iz carine tražili njihovu asistenciju prilikom provere apoteka, kako bi se utvrdilo da li se u njima prodaju lekovi bez papira i porekla.
Kancelarija za KiM: Kurti stvara nepodnošljive uslove života za Srbe
 
Povodom današnjeg upada u apoteke, Kancelarija za KiM je saopštila da se time onemogućava ionako otežan pristup lekovima, kao i njihovo snabdevanje na severu pokrajine. Ističu da je to problem koji pogađa sve kategorije stanovništva.
 
"Ovo je još jedan pokazatelj da umesto deeskalacije, Kurti svakodnevno povlači nove eskalatorne poteze na severu KiM, posebno kako bi život Srbima učinio nemogućim i tako ih naterao da napuste svoja vekovna ognjišta", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da nakon izazivanja humanitarne katastrofe ukidanjem dinara i dinarskog platnog prometa na Kosovu i Metohiji, Kurti sada srpski narod na severu KiM želi da ostavi i bez neophodnih lekova i time stvori nepodnošljive uslove života srpskom narodu, što je činio i prethodne dve godine, braneći bolnicama da se snabdeju lekovima.
 
"Dok se Kurtijevi stranački kandidati bave trgovinom ljudima, narkoticima i drugim teškim krivičnim delima, dotle Kurti, da bi zamaskirao svoja nedela, sprovodi lov na lekove i istovremeno devet meseci brani ulaz srpske robe na prostor Kosova i Metohije", navela je Kancelarija u saopštenju.
  • Niko

    07.03.2024 15:53
    mnogo papreno
    Hoće rat po svaku cenu, a Brisel svojim (ne)činjenjem nedvosmisleno pruža podršku i to po cenu sopstvenog obraza. Bukne li dole na KiM, u kombinaciji sa već tekućim požarima širom EU, bez presedana znači WW3. Ako Vučko potegne, NATO kreće u odbranu...šta mislite koga će braniti? I šta će onda Milo? Brata na brata da šalje ili brata od brata da brani, zbog drugara kosovara?
  • Branko

    07.03.2024 15:38
    Blazi oblik, bez bombardovanja, svega onoga sto se dogadja u Pojasu Gaze, a iste sile podrzavaju obe akcije i pruzaju logistiku nasilnicima.
  • andrija

    07.03.2024 14:23
    Sta vama reci...
    na KiM sem da je u zivotu najgore kad te izda tvoja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.