Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić prekinuo štrajk glađu

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić prekinuo je danas štrajk glađu, koji je počeo 1. marta, od kad se nalazi u pritvorskoj jedinici zatvora u Novom Sadu, izjavili su njegovi advokati.
Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić prekinuo štrajk glađu
Foto: Medija centar Beograd
Antić je štrajk glađu prekinuo posle dva razgovora sa zaštitnikom građana Zoranom Pašalićem.
 
Pašalić je rekao da je Antića obišao i sredu i četvrtak i da je posle ta dva susreta i razgovora on odlučio da prekine štrajk glađu.
Antića i generalnog sekretara Vojnog sindikata Predraga Jevtića tužilaštvo tereti za proneveru 18 miliona dinara sa računa sindikata.
 
Njih dvojica su sve optužbe negirali.
Oni tvrde da se radi o montiranom političkom procesu zbog aktivnosti sindikata i obelodanjivanja u javnosti da vrh Ministarstva odbrane i Generalštaba krše zakone, kao i zbog ukazivanja na zloupotrebe Vojnobezbednosne agencije.
 
Oni su nakon hapšenja prvo bili pušteni, jer je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odbio zahtev tužilaštva da im odredi pritvor, da bi im potom vanraspravno veće odredilo pritvor do 30 dana.
  • Dex

    09.03.2024 09:35
    Naravno. Video od Marinike Tepic. Drama queen
  • Ludovički

    09.03.2024 06:58
    Čemu?
    Obzirom na gadljivost mladih prema služenju vojnog ruka, patriJotizam za tastaturom, blizinu NATO, stručnost vrhovnog komandanta i ministra vojnog, nama vojska ne treba, a pare mogu da se kradu i na nekom drugom mestu.
  • Betmen

    09.03.2024 06:15
    Мариникин рецепт за штрајк глађу...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija