Pajtić: Ideja da se izbori zakažu za 28. april podsmevanje EP, ODIHR-u, opoziciji i građanima

Nekadašnji predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je da ideja da se beogradski izbori zakažu za 28. april podsmevanje Evropskom parlamentu, ODIHR-u, opoziciji i građanima.
Pajtić: Ideja da se izbori zakažu za 28. april podsmevanje EP, ODIHR-u, opoziciji i građanima
Foto: 021.rs
Pajtić je za list "Nova" rekao da je potpuno očigledno da je nemoguće promeniti bilo šta od izbornih uslova do tog datuma, kao i da je jasno da predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje taj datum kako bi ispipao "puls javnog mnjenja" i video da li će otpor biti velik.
"Mislim da, ukoliko opozicija bude dovoljno čvrsta u tome da izbori ne mogu biti održani tog datuma, on će biti primoran da datum promeni. Sumnjam da će ići protiv opozicije i protiv međunarodne zajednice, u trenutku kada je nemoguće išta od izbornih uslova promeniti", naveo je on.
Govoreći o formatu opozicije na predstojećim izborima Pajtić je rekao da, ukoliko bi se išlo u dve kolone, misli da bi ona oko Nove Demokratske stranke Srbije morala da bude šira, odnosno da uključi i Narodnu stranku, Dosta je bilo, Dveri, kako bi bilo što manjeg rasipanja glasova.
 
"S druge strane, čak i jedna kolona, u kojoj bi bili 'Srbija protiv nasilja', koalicija NADA i još neki od desnih političkih aktera, ako istraživanja pokažu da to donosi sinergiju, jeste nešto u šta treba ući", dodao je on.
  • Selo

    10.03.2024 12:23
    5. April
    Izbori voskrese. Dal ste bre normalni
  • Nikola

    09.03.2024 23:55
    Za opoziciju
    Da je kao što kažete, opozicija bi i dalje bila na vlasti, pošteno izgubili, pošteno otišli, pošteno žele opet ono što su osvojili, ali neda lažna većina
    Da ovi odu, da malo odmore, a vreme će doneti nove ljude i novi kvalitet
    Da mi stavimo državu na noge sa zdravim, funkcionalnim institucijama
  • Novisadka

    09.03.2024 10:46
    Kakve preporuke
    medjunarodna zajednica, opozicija, ustav, zakoni bla bla
    Ovaj režim radi i uradiće sve da ostane na vlasti. Jasno je to svakom ko ima bar malo zdravog razuma.
    Kada pročitam komentare po portalima, analize i predvidjanja, shvatim da je takvih jako malo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.