Pucao u selu kod Štrpca i postavio posmrtni venac na kuću Srbina iz tog mesta

Muškarac albanske nacionalnosti pucao je danas iz pištolja u centru sela Donja Bitinja, u opštini Štrpce, i postavio posmrtni venac na kuću Srbina iz tog mesta.

Nakon toga je uhapšen.

"Učinilac ovog ozbiljnog krivičnog dela, Albanac iz Suve Reke, pokazao je zastrašujući nivo mržnje, a činjenica je da se svi individualni akti nasilja protiv Srba na Kosovu i Metohiji oslanjaju na ideološku matricu koju iz dana u dan kreira ekstremistički režim Aljbina Kurtija u Prištini", navodi Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo.

Ovaj slučaj je komentarisala i Srpska lista, koja je u svom saopštenju navela da kosovske institucije, kao i do sada, "neće ništa učiniti protiv tog napadača".
 
"Zato zahtevamo od Euleksa i Kfora, kao međunarodnih organizacija zaduženih za mir i bezbednost na ovim prostorima, da u skladu sa svojim mandatima preventivno deluju i spreče nastavak progona i maltretiranja srpskog naroda. Vreme za saopštenja je prošlo, potrebne su nam jasne i pravovremene akcije koje će sprečiti egzodus srpskog naroda", dodaju u saopštenju.
 
  • Petar PP

    09.03.2024 22:12
    Marinika i Vučko prave zajedno proteste zbog nasilja nad Srbima.
    Ili ipak ne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.