Brnabić: Mentalno se pripremam za poziciju predsednice Skupštine Srbije

Premijerka u tehničkom mandatu Ana Brnabić izjavila je da je njen cilj, ako dobije podršku i postane predsednica Skupštine Srbije, da pokuša da uspostavi neki dijalog.
Brnabić: Mentalno se pripremam za poziciju predsednice Skupštine Srbije
Foto: 021.rs
Kako je rekla Brnabić, sadašnja opozicija zna samo za "performanse", što je, kako je ukazala, "katastrofalno za naše društvo".
 
"Jedna uspešna i jaka, stabilna zemlja mora da ima ozbiljnu i odgovornu vlast ali i takvu opoziciju. Ako tako bude, Srbija će i brže napredovati jer ima predsednika kakav je Aleksandar Vučić koji gura svaki dan i kaže - rad, rad i rad", rekla je Brnabić za televiziju Pink.
 
Ona je navela da se "mentalno" priprema za rad na mestu predsednice Skupštine Srbije i da će dati sve od sebe bez obzira što, kako je navela, trpi najgore uvrede na ličnoj osnovi.
Dodala je i da nije tačno da je Vučić "ponizio" Skupštinu Srbije, time što je juče najavio da danas neće biti održan nastavak konstitutivne sednice parlamenta i da se njeno održavanje pomera za sedam dana.
 
Brnabić je rekla da je Vučić samo "rekao šta će se desiti".
 
"Ne vidim da je on lično odložio, rekao je sve, (na) šta ima pravo u skladu sa ustavnim ovlašćenjima", rekla je Brnabić.
Brnabić dalje kaže da je Vučić "ponizio" Skupštinu Srbije tvrde "oni koji su ponizili Skupštinu time što nisu zakletvu podneli na mestu određenom za zakletvu".
 
Ona je navela da je predstavnike stranke na jučerašnjem sastanku Vučić, "koji je i član Predsedništva SNS, 'zamolio' da se ide na nove lokalne izbore u Beogradu".
 
"Ja sam bila za to da se formira vlast. Imali smo matematičku većinu, i imali smo legitimnu većinu, čini mi se, ali prihvatili smo njegovu molbu. Mi iz SNS-a delili smo uverenje da se ide što pre na održavanje beogradskih izbora, 28. aprila, ali zamolio nas je, i opet smo uslišili", rekla je Brnabić, koja je predsednica beogradskog odbora SNS-a.
  • Plaćač poreza

    11.03.2024 13:46
    Činjenica da je meduza preživela milione godina bez mozga, daje nadu nekim ljudima.
  • Moreeeee!

    11.03.2024 13:37
    Bolje bi joj bilo da se mentalno pripremi za iseljenje iz Jovankine vile ili ce i ona kao "napredni domacin" Toma da prisvoji vilu?
  • zztop

    11.03.2024 13:34
    Anine mentalne pripreme sigurno sadrže gledanje šefa u bar tri predizborna govora , a popodne nešto laganija dva vanredna obraćanja šefa na pinku i u ćirilici hepimira marića , bit će to dovoljno da razvaljuje dnevni red u skupštini ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija