Ministarstvo nije odustalo od Pravilnika o ocenjivanju: "Pratićemo primenu u drugom polugodištu"

Ministarstvo prosvete će tokom drugog polugodišta pratiti primenu Pravilnika o ocenjivanju učenika u osnovnoj i srednjoj školi i prikupljati povratne informacije o primeni ovih podzakonskih akata.
Ministarstvo nije odustalo od Pravilnika o ocenjivanju: "Pratićemo primenu u drugom polugodištu"
Foto: Pixabay
To je zaključeno na jučerašnjem sastanku predstavnika ministarstva i predstavnika različitih udruženja.
Iz ministarstva su u saopštenju istakli da je cilj da se u potpunosti sagledaju rezultati i efekti primene novih propisa a sve u najboljem interesu učenika i zaposlenih.
"S obzirom da ova strukovna udruženja školskih psihologa i pedagoga nisu bila članovi radnih timova za izradu ovih podzakonskih akata, na sastanku je dogovoreno da ubuduće budu neizostavni deo radnih grupa za izradu propisa koja se odnose na proces obrazovanja i vaspitanja", zaključeno je u saopštenju Ministarstva prosvete.
 
Ministarstvo prosvete je održalo sastanak sa Pedagoškoim društvom Srbije, Društvom psihologa Srbije i Aktivom psihologa i pedagoga zaposlenih u osnovnim i srednjim školama.
  • predrag

    13.03.2024 08:26
    Treba jos i kriminalci da ocenjuju policajce.
    Sve bolesno u toj drzavi (Danskoj)
  • 9

    13.03.2024 08:20
    Baba možda nije odustaala
    Ali oni koji bi trebalo da ga sprovedu sigurno jesu. Pravilnik su napisali članovi spram svojih intelektualnih mogućnosti i svog članstva. Po njemu za prolaznu ocenu je dovoljno da vas uvezu iz republike šumske i da uzmete diplomu i naravno člansku knjižicu. Sve ostalo je potpuno nebitno , a to što ne znate ni da pročitate šta ste peuzeli sa završenom srednjom stručnom školom, to mački o rep. Zato nam privreda i ide "tigrovim" koracima , a o kulturi i da ne govorimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.