FOTO: Zaplenjeni skupoceni satovi, zbog njih im oduzet i BMW

Carinski službenici sprečili su na graničnom prelazu Preševo pokušaj krijumčarenja dva skupocena ručna časovnika robne marke "Rolex", čija je vrednost procenjena na više od 32.000 evra.
Slučaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen automobil strane registracije.
 
I vozač i njegova saputnica rekli su da, osim ličnog prtljaga, nemaju ništa za prijavljivanje.
Carinici su, međutim, tokom detaljne kontrole, pronašli u džepovima pantalona putnika dva neprijavljena ručna časovnika robne marke "Rolex".
Sudskom odlukom im je, pored satova, trajno oduzet i automobil BMW, vredan gotovo 30.000 evra, zbog činjenice da vrednost neprijavljene robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila. 
 
  • Zemlja čudesa

    16.03.2024 12:48
    Liči na klasičnu otimačinu
    Ako imaš ručni sat sa sertifikatom proizvođača na tvoje ime to očigledno nije šverc nego lična imovina. Takođe, teško da su dva časovnika "biznis". Ovde je bilo mogućnosti da se naplati prekršajna kazna zbog propuštanja prijavljivanja na ulazu, ali za ovakvu zaplenu nikako.
  • Dr

    15.03.2024 22:49
    I treba
    Na ulazu u EU uzimaju suvo meso sir i pisu kazne sto bi njima bilo dozvoljeno da nise sta hoce.
  • Bljuc

    15.03.2024 14:30
    Oni su IZLAZILI iz zemlje. Ne razumem šta je trebalo da prijave. Od kad se ova država bavi hajdučijom klasičnog tipa (retoričko pitanje)?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija