Đilas odgovorio Žofreu: Rado bismo zauzeli poslanička mesta u Skupštini, ali nam ih je otela SNS

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas odgovorio je na izjavu ambasadora EU u Srbiji Emanuela Žofrea izjavivši da bi opozicija rado zauzela poslanička mesta, ali da ih je krađom otela SNS.
Đilas odgovorio Žofreu: Rado bismo zauzeli poslanička mesta u Skupštini, ali nam ih je otela SNS
Foto: 021.rs
On je tako reagovao na izjavu Žofrea da očekuje da opozicija preuzme svoju ulogu i funkcije u novom sazivu parlamenta, dok blagovremeno, inkluzivno i transparentno primenjivanje preporuke ODIHR-a mora da ostane prioritet za Srbiju.  
Đilas je rekao da očekuje od EU da jasno i glasno kaže kako Srbija izgleda danas, da saopšti da su decembarski izbori bili nefer i nepošteni, da se udaljila od Evrope i da su srpske vlasti "de facto" prekinule proces pridruživanja.
"Rado bismo preuzeli i vođenje Beograda, ali smo krađom izbora sprečeni u tome. Uz to, Aleksandru Vučiću ne pada na pamet da primeni nijednu suštinski bitnu preporuku ODIHR-a, niti da prizna činjenice navedene u rezoluciji Evropskog parlamenta. Naprotiv, on nastavlja intenzivnije nego pred decembarske izbore da zloupotrebljava medije, pritiska zaposlene u državnim preduzećima i administraciji i dovozi birače sa juga Srbije u Beograd", istakao je Đilas.
 
Zaključio je da svi koji ćute o navedenim činjenicama, svi koji se prave da ne vide dokaze o povezanosti vrha vlasti sa Šarićevom i Belivukovom grupom, svi koji navodno ne vide stepen korupcije i kriminala u Srbiji - "svojim postupcima postaju saučesnici Aleksandra Vučića u uništavanju Srbije".
  • mile

    17.03.2024 12:36
    Sve se slažem.
  • Професор

    17.03.2024 12:15
    Мајко моја на кога се Ђилас ослања!? Они ни своје изборе не могу праведно да организују а очекује да ће у Србији приморати квислинга да такве спроведе.
  • Klara

    17.03.2024 10:08
    Uobičajena prazna priča.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.