Vučić: Menjamo pristup dijalogu s Prištinom, ako dozvolite nekom da vas stalno vara - vi ste budala

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će biti promena "u doktrini i pristupima" nastavku dijaloga sa Prištinom.
Vučić: Menjamo pristup dijalogu s Prištinom, ako dozvolite nekom da vas stalno vara - vi ste budala
Foto: FoNet (Zoran Mrđa)
Kako je rekao Vučić, to znači da više neće biti moguće da Beograd bude stavljen pred svršen čin. 
 
Vučić je kazao da Beograd ostaje otvoren za dijalog ali i da će razgovore voditi na "drugačiji način". 
"Kad vas neko prevari jednom, to se dobrim ljudima dogodi jer su nekom verovali na reč ili potpis. Kad vas prevari drugi put, možda ste suviše verovali ili želeli da verujete. Ako se to nastavi, to ne govori o onom ko vas je prevario već da ste vi budala. Tolike budale više nismo", rekao je Vučić. 
 
Vučić je najavio da narednih dana očekuje "loše vesti" za Srbiju. 
"Objasniću kako su nas varali i lagali neki tobožnji prijatelji, a u vezi sa članstvom Kosova u Savetu Evrope. Rekli smo šta će se dogoditi ako se to dogodi, pošto misle da imaju pravo na sprovođenje sporazuma na lažan način. Biće mnogo teško za nas jer nečija je namera da gura srpski narod što dalje od Kosova i Metohije, a da onima koji proteruju Srbe obezbede pun legitimitet i legalitet za njihove akcije. To je samo deo onoga što nam se sprema", rekao je predsednik. 
 
On je kazao da je moguće da će Beograd u nekom trenutku morati da prihvati nešto na silu, ali da će tad biti jasno da je to učinjeno bez dogovora. 
 
"Možete na silu da sprovedete sve ali ćete morati da kažete da to sprovodite na silu", rekao je Vučić. 
 
On je povodom 20. godišnjice "Martovskog pogroma" nad Srbima na Kosovu, rekao da progon i nasilje nad njima "istom žustrinom i žestinom" traju i danas.
 
"Punih 25 godina od kad su oružjem krenuli da nam otimaju Kosovo i Metohiju do danas se nisu zaustavili i neće. Ali časnije je čuvati slobodu i štititi međunarodno pravo. Srbija će nastaviti da to čini u budućnosti", rekao je predsednik.  
  • Rade

    19.03.2024 21:54
    Ajde bre više koga zamajavaš, sve si rasprodao zarad ličnih interesa, države nema odavno!
  • Voja

    19.03.2024 08:28
    Loše vesti
    Svakako će biti loših vesti.Poricanje realnosti ima svoje granice i onda krenu loše vesti.
  • Milan

    18.03.2024 22:37
    Istina! Varaš nas da ne daš sudstvo, da ne daš policiju, da ne daš Gazivode, da ne daš tablice...a dao si sve! Potpisao si da ćeš prebaciti ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim i jesi tio uradio? Varaš!!!!! Al nećea dugo vreme ti ističe i polako te zapadni i istočni mentori puštaju niz vodu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.