Šabić: Tužilaštvo nema dokaza protiv Aleksandra Obradovića, ali ne sme da obustavi postupak

Advokat Rodoljub Šabić ukazao je da je pre tri i po godine uhapšen Aleksandar Obradović, koji je javnost upoznao sa "teškim malverzacijama u fabrici 'Krušik'".
Šabić: Tužilaštvo nema dokaza protiv Aleksandra Obradovića, ali ne sme da obustavi postupak
Foto: Medija centar Beograd
On navodi i da se potvrdilo da tužilaštvo ne može, jer nema dokaza, da podigne bilo kakvu optužnicu.
 
Međutim, kako je dodao Šabić, tužilaštvo neće ili ne sme da obustavi postupak.
"Iako se nije krio, ni bežao, on je spektakularno uhapšen, kao kriminalac najkrupnijeg formata", naveo je Šabić, koji je predsednik civilnog odbora za zaštitu uzbunjivača i ljudskih prava.
Kako je istakao, "mada je od početka bilo očigledno da je dokumente prikupljao i objavio  isključivo za to da bi nadležne i javnost upozorio na nezakonitosti i ugrožavanje javnog interesa nije mu priznat status uzbunjivača, a iz pritvora, da se brani sa slobode, pušten je tek posle žestokih reakcija javnosti".
 
"Te tri i po godine potvrđuju da naš pravosudni sistem, pogotovo tužilaštvo, definitivno više nije u stanju da obezbedi ostvarivanje čak ni elementarnih standarda pravne države što je, istakao je, jedan od najvažnijih razloga zbog koga nam se država svrstava među nekoliko najkorumpiranijih u Evropi", rekao je Šabić podsetivši da je tužilaštvo još pre tri godine saopštavalo da je istraga u završnoj fazi.
  • zzz

    18.03.2024 22:48
    Dok smisle
    Otkud Šabić zna koliko traje završna faza istrage kad se tužilaštvo nađe u nebranom grožđu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija