Vučić i Dodik najavili "veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će 5. i 6. maja u Beogradu i drugim delovima države biti održan "veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske".
To je dogovoreno, kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, nakon višesatnih razgovora koje je danas imao sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, uz prisustvo patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija.
"Na tom Saboru biće donete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine", navodi se u saopštenju.
Nova Vlada Srbije i Vlada Srpske, kako se dodaje, pripremiće deklaraciju i moguće druge opštepravne akte koje će u istom tekstu podneti na usvajanje Skupštinama Srbije i Republike Srpske.
 
"Patrijarha srpskog gospodina Porfirija upoznali smo sa težinom političke situacije u kojoj se nalazi celokupan srpski narod i od Njegove svetosti zatražili blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve. O svim drugim detaljima u narednom periodu obavestićemo javnost", piše u saopštenju.
  • Ja

    20.03.2024 21:14
    ,,Grinch ukrao Božić
    Vučić ukrao Uskrs '
  • bd

    19.03.2024 17:36
    Citiram savremenog narodnog pesnika: "Čuvena rok grupa PsihoMedo Pop"

  • Gavril

    19.03.2024 11:58
    Vratili smo se u srednji vek. Živimo u feudalizmu, simbioza vlasti države i crkve, mi smo kmetovi na ognjištima. Na saborima odlučuju o našoj budućnosti i to na vaskrs dok zabludeki kmetovi mole za spasenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.