Bivši direktor "Koridora Srbije" Babić u politiku ušao sa pola stana, a izašao "malkice" bogatiji

Zoran Babić, bivši v.d. direktora "Koridora Srbije" i visoki funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke, nakon povlačenja iz politike poseduje više nekretnina nego kad je bio javni funkcioner.
Babić, koji je 2019. godine bio u automobilu koji je učestvovao u udesu na naplatnoj rampi Doljevac u kojem je poginula Stanika Gligorijević, nakon ostavke i povlačenja iz politike stekao je dva stana u Beogradu, ukupne površine veće od 250 kvadrata, dva parking mesta, apartmane, parcele i slično.
 
On u kratkoj izjavi za Nova.rs tvrdi da ništa od ovog nije kupio sam, već je sve nasledio.
Babić poseduje daleko više nekretnina nego kada je bio javni funkcioner i kada je, kako je govorio, posedovao pola stana od 69 kvadrata.
 
Kako se navodi u Katastru nepokretnosti, Babić zajedno sa svojom suprugom Sandrom poseduje dva stana u Beogradu i dva parking mesta, vlasnik je i 17 parcela od kojih su neke njive, a neke građevinsko zemljište. Takođe, nad četiri parcele u Vrnjačkoj Banji ima pravo korišćenja.
Što se tiče nekretnina koje Babić ima u prestonici, u pitanju su dva stana - jedan na Voždovcu, a drugi na Zvezdari. Šestosobni stan na Voždovcu površine je 216 kvadrata i nalazi se u potkrovlju. U istoj zgradi, Babić poseduje i dva parking mesta.
 
Takođe, Babić je vlasnik jednosobnog stana od 38 kvadrata na Zvezdari.
 
Izdaje apartmane
 
U Milutovcu, naselju u opštini Trstenik, Babić poseduje 5.382 kvadrata poljoprivrednog zemljišta i još jednu veću parcelu od oko 30.000 kvadrata.
 
Takođe, vlasnik je i pet objekata u Vrnjačkoj Banji - jedan od 321 kvadrata, potom od 251, pa od čak 726 kvadrata, a na kraju i dva manja objekta od po 26 i 16. Svi osim najvećeg objekta nalaze se na istoj adresi - u Ulici Dejana Petkovića.
 
Jednostavnom pretragom na Guglu vidi se da se na toj adresi nalaze i luksuzni apartmani "Trifun", koji su još pre skoro 20 godina dovođeni u vezu s Babićem. Kako je i sam rekao, izdavanjem apartmana bavila se njegova majka.
 
Koja je vrednost svih ovih nepokretnosti nije poznato. U kratkoj izjavi za Nova.rs Babić kaže da je sve objekte nasledio.
 
"Radi se o porodičnom nasleđu posle smrti moje pokojne majke, jer sam zbog smrti rođenog brata jedini naslednik", navodi Babić.
 
Zoran Babić je bio dugogodišnji poslanik Srpske napredne stranke, a pre povlačenja bio je na funkciji direktora "Koridora Srbije".
Iz politike se povukao posle nesreće na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je poginula Stanika Gligorijević. Lančani udes izazvao je automobil "Koridora Srbije", u kojem su se nalazili Babić i njegov vozač Dejan Stanojević, koji je kasnije osuđen na četiri i po godine zatvora.
 
Sigurnosne kamere na naplatnoj rampi snimile su nesreću, ali nedostaju dva minuta za koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojevremeno izjavio da je toliko užasan da nije za prikazivanje.
 
Nakon udesa Babić je podneo ostavku. U svojoj ostavci istakao je "da za njega kao člana i kao funkcionera Srpske napredne stranke čiji je predsednik Aleksandar Vučić nije potreban nikav poziv, ni naredba".
 
"Znanje, ali i moral, odgovornost i pre svega ljudskost i čestitost osobine su koje u svakom od nas traži naš predsednik. I ne treba da mi kaže bilo šta. Ako me je predložio na funkciju, onda znam šta mi je činiti", napisao je Babić u svojoj ostavci.
  • Zare

    19.03.2024 20:49
    Grom
    Kakav mu je osecaj kada ujutru ustane i pogleda se u ogledalo?
  • Fića

    19.03.2024 18:47
    "Pa šta..."...?
    ON :
    "Pa šta...?
    Nije ubio 600 ljudi..."...!
  • BGD 011

    19.03.2024 18:30
    Alhemicar Babic
    Jedino u Srbiji, u srpskom, Vucicevom pravosudju se sudi bez, ili sa sakrivenih 2 minuta snimka dokaza ko je nesrecu prouzrokovao. Mnogi od citalaca ce se prisetiti, da je prvi snimak nesrece prikazan sa sigurnosnih kamera prikazivao Babica kako izlazi iz kola sa mesta vozaca, i odlazi ka ulazu u objekat na rampi. I vise nikada taj snimak nije prikazan. Sklonjen je od javnosti. Video ga je naravno samo predsednik. I tako "vazduplohov" clan udruzene kriminalne grupe SNS, na osnovu toboznje grize savesti, izadje iz grupe i sa sobom ponese "steceno i zaradjeno". A cudno je, da bilo ko od onih koji su bili clanovi udruzenja kad iz udruzenja "odlaze", ne odlaze "kratkih rukava" i praznog novcanika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.