VIDEO: Novi dan, nova tura vređanja, urlanja i zviždanja u Skupštini Srbije

U Skupštini Srbije sednica je prekinuta zbog svađe poslanika, koja je pretila da preraste u fizički obračun, jer su izašli iz klupa, pa je moralo da reaguje i obezbeđenje, koje je stalo između njih.
Na početku današnje sednice opozicija iskazuje protest lupanjem u klupe, pošto predsedavajući Stojan Radenković daje reč samo poslanicima vlasti, dok ignoriše zahteve opozicije za repliku i povrede poslovnika.
 
Narodni poslanici na početku sednice vodili su raspravu o krađi izbora, i već u prvih pola sata čuli su se izrazi "lopovi", "lažovi", "kukavice" i "siledžije".
 
Poslanica Zeleno-levog fronta (ZLF) Biljana Đorđević izjavila je da je Ana Brnabić deo kriminalne organizacije koja je odgovorna za pokradene izbore, zato što su u prevari učestvovali i MUP i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.
Ona je navela da je Brnabić osnivač NALED-a kojem je otvorila vrata da bude "vlada umesto vlade", da piše loše i koruptivne zakone, da nije ispunila mnoga obećanja, da ona nije nije Oskar iz Skaj prepiske, ali da jeste učesnica kriminalnog poduhvata koji je rezultirao krađom izbora.
 
"Vi ne samo što ste iskrivili uslove za takmičenje, nego ni u njima ne možete da pobedite", rekla je Đorđević.
 
 
Ponovila je da SNS koristi korisnike socijalnih usluga, penzionere i siromašne, a novac daje za kupovinu glasova.
Od izbora Brnabić na mesto premijerke, kako je kazala, niko nije imao koristi, ni žene, ni LGBT zajednica.
 
Đorđević je navela i preporuke ODIHR-a koje nisu ispunjene.
 
 
Usledile su replike Vladimira Orlića koji je opoziciju nazvao lopovima, lažovima i siležijama, Ane Brnabić koja je optužila opoziciju da dok su bili na vlasti nisu poštovali ODIHR, kao i Dobrice Veselinovića iz ZLF koji je rekao da je opozicija tu da pokaže drugo lice Srbije.
 
 
Kada je Radenović dao reč predlagaču Milenku Jovanović, koji ima neograničeno vreme da govori, došlo je do rasprave i buke, opozicija je negodovala na taj potez, a predsedavajući je rekao da "moraju da zasluže da dobiju reč".
 
Režija je isključila ton televizijskog prenosa, tako da su novinari ostali uskraćeni da čuju šta se sve dešava. 
 
  • NSrdjan

    19.03.2024 15:29
    Nema morala, samo interes
    Drz'te lopova!!! (hop, poslanicka plata u dzep).
    Pokrali ste izbore!!! (hop, putni troskovi u dzep).
    Vi ste kriminalna organizacija!!! (hop, topli obrok u dzep).

  • Sveta

    19.03.2024 14:23
    Sveta
    Najbolje mi je Milenko kada kaze Opoziciji ajde zaleteli ste se na starca da ga bijete i videla je Srbija ko su nadilnici i ostale izlisene floskule SNS. Alooo i treba tog starca biti sram na svojim godinama jer nedozvoljava nekom iz Oppzicije da replicira i kaze nesto pametno! Gospodo svako ko se bavi politikom mora i treba biti kritikovan jer odlucuje o nasim zivotima! Tu nepostoje godine i slicno jer ako nisi spreman na sve to koji se vatas mikrofona i politike! Idi uxivaj u penziji i ostatku zivota ne da glumi kao neku zrtvu. Svi smo mi zrtve ovog SNS koji je na samom kraju! Podrska Opoziciji i samo tako sa mafijom!!!! Bravooo
  • Stevka

    19.03.2024 13:53
    Polako,ali Sigurno
    Sa mafijom ne vredi drugačije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija