Vučević: Bacanjem toalet papira opozicija gađala instituciju koja predstavlja sve građane i državu

Predsednik SNS Miloš Vučević ocenio je da su poslanici opozicije koji su tokom glasanja za izbor Ane Brnabić za predsednicu skupštine Srbije bacali toalet papir u parlamentu, gađali tu instituciju.
Gađali su instituciju, koja, prema njegovim rečima, predstavlja sve građane, uključujući i one koji su na izborima glasali za te opozicione stranke.
 
"Oni su bacali toalet papir prema grbu i zastavi Srbije, oni su bacali toalet papir na Republiku Srbiju", rekao je Vučević za televiziju B92.
On je čestitao Brnabić na izboru za predsednicu skupštine Srbije, navodeći da je "siguran" da će dosadašnja premijerka "na najbolji način odgovoriti na novi zadatak". 
 
"To je veoma odgovorna i izazovna pozicija. Siguran sam da će Ana Brnabić pokazati da je patriota, da pre svega vodi računa o nacionalnim i državnim interesima kao što je to radila sedam godina veoma uspešno kao predsednik vlade. Ona je kao iskusan političar svesna šta je čeka i znaće kako da rukovodi radom parlamenta", rekao je predsednik SNS.
Upitan kada će biti održani novi lokalni izbori u Beogradu, Vučević je rekao da je "dogovoreno" da se na glasanje ide 2. juna.
 
"Što se tiče beogradskih izbora, to je dogovoreno. Idemo 2. juna, tu nema šta, to je poslednji datum u skladu sa zakonom kad mogu da se održe", rekao je predsednik SNS. 
 
On je dodao da je "nemoguće" da lokalni izbori u onim sredinama u kojima nisu održani 17. decembra, budu održani istovremeno sa beogradskim.
 
"Nemoguće je da idu zajedno. Prvi datum od kad mogu da idu ostali lokalni izbori je 9. jun pa do sredine avgusta", kazao je Vučević. 
 
Najavio je da će Srpska napredna stranka (SNS) u narednim danima izaći u javnost sa imenom mandatara za sastav nove Vlade. 
 
"Očekujem da ćemo ubrzo imati sednicu Glavnog odbora i Predsedništva SNS i da ćemo obavestiti predsednika koga predlažemo za mandatara", rekao je Vučević.
  • Pogodi ko je

    22.03.2024 09:47
    Cek, cek, na bacanje papira se bune oni ciji je Seselj vitlao pistoljem, pljuvao, polivao vodom i morao biti iznosen iz skupstine.
  • Ko je Ko

    22.03.2024 09:14
    Ulaskom SNS u ovu instituciju; je bilo početak narušavanja, kada ste oteli mandate radikalima i ušli u skupštinu bez glasa naroda.
  • kunta kinte

    22.03.2024 09:08
    Srbija je banana država i kao takva nema nikakve institucije. Postoje samo administrativni servisi za sprovođenje interesa kolonizatora iz inostranstva a građani su obični kmetovi bez ikakvih stvarnih zakonskih prava. Njih ovde niko ne predstavlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.