Gašić: Skoro potpuno zaustavljena migratorna ruta prema Mađarskoj

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je da je Srbija doprinela da se od početka ove godine broj nezakonitih prelazaka na spoljnim granicama Evropske unije smanji za trećinu.
Naveo je i da je "aktivnostima policije Srbije na granici s Mađarskom gotovo potpuno zaustavljena migratorna ruta prema toj zemlji".
 
Gašić je to rekao povodom završetka projekta "Jačanje kapaciteta i partnerstva za upravljanje migracijama u Srbiji", sprovedenog u saradnji s Komesarijatom za izbeglice i migracije Srbije, uz podršku Ambasade Švajcarske u Srbiji i Međunarodne organizacije za migracije (IOM).
Kako je rekao, "posle oružanih sukoba među migrantima na severu Srbije krajem oktobra prošle godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova je, po naredbi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, preduzelo opsežne mere i aktivnosti na suzbijanju iregularnih migracija, što je rezultiralo zaustavljanjem migratorne rute prema Mađarskoj".
"Srbija nije odgovorna za migratorni talas, niti je konačno odredište za najveći broj migranata. Ipak, kao odgovoran i kredibilan međunarodni partner prepoznajemo svoju ulogu u ovom procesu", rekao je Gašić.
 
On je najavio da će MUP nastaviti da pruža maksimalan doprinos u borbi protiv tog složenog globalnog izazova.
 
"Podršku naših partnera očekujemo i u budućnosti, imajući u vidu da će suočavanje sa ovakvim izazovom dati opipljive rezultate u sinergiji svih relevantnih činilaca u Evropi", rekao je ministar.
 
On očekuje da će saradnja biti uspešna i u oblastima azila, iregularnih migracija i borbe protiv trgovine ljudima.
  • zztop

    22.03.2024 21:52
    Gašiću a da nije bila pogodba: vi uvedite vize njima dok mi nismo uveli vama ...
  • zztop

    22.03.2024 19:14
    Eto bate natrljanog nosa iz slovenije i mora nešto reći skoro pa istinu ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.