Vučić nakon napada u Moskvi najavio mere: Važno je da obezbedimo naše stadione i šoping molove

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za sutra sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost povodom večerašnjeg terorističkog napada u Moskvi.
Vučić je zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za devet sati.
 
On je najavio da će naše službe bezbednosti pojačati svoj rad i da je neophodno da se zaštite naši građani.
"Važno je da svi preduzmemo mere, da naša BIA bude spremna, da pojačamo rad naših službi, da posebno obezbedimo naše stadione i šoping molove", rekao je Vučić za TV Prva.
 
On je rekao da ima više razloga zašto je za sutra sazvana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, a ovo je neposredni povod.
Rekao je da je Srbija "jedna od najbezbednijih zemalja na svetu, među prvih deset odsto".
 
"Važno je da mi preduzmemo sve neophodne mere, nikada u potpunosti ne možete biti sigurni kada nešto može da se dogodi", rekao je Vučić.
 
"Malo ko je želeo da čuje i veruje, sagleda činjenice. Američka ambasada je 7. marta pozvala građane da ne idu u šoping molove. Njihove specijalne službe su presrele i došle do određenih informacije i znale šta se dešava. Neko će reći da je Kijev, Kijev će reći da je to Moskva", naveo je on.
 
Dodao je da nema nikakve sumnje da će i dalje biti eskalacije sukoba u Ukrajini.
 
"Na moju žalost, bio sam u pravu. Smatram da smo svakog dana sve bliže velikom svetskom sukobu, najveću u istoriji i plašim se da će odneti više života nego Drugi svetski rat", rekao je Vučić.
 
Najmanje 40 ljudi je ubijeno dok je više od 100 ranjeno u terorističkom napadu koji se večeras dogodio u koncertnoj dvorani u Moskvi.
  • Marta

    23.03.2024 09:06
    Jao drama!
    Ha ha, ovaj covek je hit! Posto smo mi toliko relevantni da prosto ne znam kako smo zivi. Strasno, koja sprdacina. Sta vam rade sluzbe, predsednice? A da bave se glupostima!
  • albino

    23.03.2024 08:44
    Smatra se da je ovaj lider regiona medju najbezbednijim drzavama na svetu.
  • Vladan

    23.03.2024 08:40
    @B

    Pa ti kreni polako, dosta si ovde parazitirao, nek i drugi malo "uživaju" ugošćavajući te.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija