Dačić: Nema saznanja da Srbiji preti teroristički akt, među ubijenima u Moskvi nema naših državljana

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna i da nema neposrednih saznanja da joj preti teroristički napad.
"Obaveza je da svi državni organi, pre svega bezbednosne službe, preduzmu sve mere opreza i preventivne radnje kako bismo sprečili svaku mogućnost terorističkog akta ili težeg narušavanja javnog reda i mira uz opasnost za život ljudi", rekao je Dačić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.
 
On je rekao da na spisku poginulih i povređenih u terorističkom aktu u Moskvi nema srpskih džavljana, ali da to, kako je naveo, ne znači da ne može da dođe do promena te informacije, jer je broj stadalih drastično povećan u odnosu na vest od sinoć.
Kako je pojasnio, nadležne službe Rusije nisu dale neko dodatno obaveštenje od sinoć, tako da se za sada ostaje pri tadašnjoj izjavi da nema stadalih građana Srbije u tom terorističkom napadu.
Sednici Saveta za nacionalnu bezbednost prisustvovali su najviši državni zvaničnici, pripadnici bezbednosnih službi i Vojske Srbije.
 
Između ostalih, sednici prisustvuju predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministarka pravde Maja Popović i načelnik generalšatba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.
U terorističkom napadu sinoć na dvoranu Krokus u Moskvi poginule su najmanje 93 osobe, a više od 140 je povređeno, uključujući i decu. Napadači obučeni u kamuflažnu uniformu upali su u veliku koncertnu dvoranu u Moskvi, otvorili vatru i zapalili je.
 
Napadači su pobegli, a jutros je ruska Federalna obaveštajna služba (FSB) objavila da je privedeno 11 ljudi vezano za napad, među kojima i četvoro terorista koji su direktno uključeni.
  • Particulare matter

    23.03.2024 14:51
    Opasnost po ruski i po srpski narod će prestati kada Putin i njegov režim i vi i Vučićev režim završite u zatvoru. Nikakva druga opasnost Srbiji ne preti.
  • Bojan

    23.03.2024 13:42
    Ništa nije nikada sigurno
    Mislim da je uopšte bezbednost u svetu i Evropi narušena. Niko više ne može biti siguran šta donosi. Dačić je verovatno ekspert za takva pitanja, a možda je i nešto saznao od "baba Vange" što mi još ne znamo?
  • Mićo

    23.03.2024 13:31
    Ma vi nemate saznanja kako državu da vodite, a kamoli da li nam preti teroristički akt.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.