Brnabić: Srbija ne blefira oko mogućnosti napuštanja Saveta Evrope

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić poručila je da Srbija ne blefira kada kaže da postoji mogućnost da napusti Savet Evrope, ukoliko ta organizacija primi Kosovo u članstvo.
Brnabić: Srbija ne blefira oko mogućnosti napuštanja Saveta Evrope
Foto: 021.rs
Brnabić je reagovala na razmenu poruka na društvenoj mreži X izvestiteljke Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon i nemačkog novinara Mihaela Martensa, koji su ocenili da Srbija blefira kad preti da će istupiti iz Saveta Evrope.
 
"Blef naravno. Srbija naravno neće otići. Članice Saveta Evrope će same odlučiti koga će prihvatiti. Ne znam šta govori protiv članstva Kosova", napisala je Fon Kramon u reakciji na objavu Martensa koji se pita da li će Zapad nasesti na blef Aleksandra Vučića.
Brnabić je navela da "oni treba da znaju nešto o laganju i blefiranju, jer su direktno lagali o uspostavljanju Zajednice srpskih opština, što je okosnica Briselskog sporazuma". 
 
Ona je poručila Violi fon Kramon i Martensu da, što se Srbije tiče, ona ne blefira.
"Ako Savet Evrope prekrši svoj Statut i svoje vrednosti zaista nema potrebe biti deo te hipokrizije i šarade", napisala je Brnabić.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će Kosovo verovatno biti primljeno u Savet Evrope, a da je jedna od mogućnosti da Srbija nakon toga napusti to telo.
 
"Teško ćemo to da sprečimo, jer su oni doneli tu odluku", rekao je Vučić i dodao da će videti "hoće li Srbija ostati ili neće u Savetu Evrope".
 
  • Nikola

    24.03.2024 08:09
    Vama i odgovaralo da Srbija nije vise u nikakvim evropskim institucijama. To je jasno. No problem su dodatne pare, a to nemate. Narod vise ne moze da trosi a ako presuse penije i evropsko finasiranje imacete narod na ulicama. Ovo sto brnabic govori podseca me na Seseljovu izjavu Srbija do Japana. Mozda potpisete malograncni promet sa Kinom, Rusijom i Severnom Korejom. Da, politika koju sprovodite mi najvise lici na Severnu Koreju. A vi, "minusni botovi" razmislite kako ce da vam placaju internet, one "crvene" ako novci presuse.
  • Mr.M

    24.03.2024 08:00
    Kad prime Kosovo videcemo koje u pravu...uostali zabole njih hoces za nas...ako izadjemo tesko cemo se vratiti nazad
  • Ralle

    24.03.2024 07:44
    Ma ko bi za Vas glasao da nije mene...ma bolje recenice nema..a oni tapsu ko u transu..ili nisu dobro culi ili se slazu sa tim...nema treceg

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.