Menadžment Galenike prihvatio predlog sindikata, štrajk obustavljen

Štrajkački odbor sindikata Nezavisnost Galenika saopštio je da je menadžment Galenike danas prihvatio njihov komprimisni predlog i da je štrajk obustavljen.

"Štrajkački odbor je danas izneo poslodavcu kompromisni predlog, koji je u toku dana uobličen i konačno i prihvaćen od menadžmenta u večernjim satima, a oko 18.00 i potpisan od strane direktora Rikarda Vian Markesa i predsednika Štrajkačkog odbora sindikata Nezavisnost Galenika ad, Pantelić Zorana", navodi su u saopštenju.

Kako je objašnjeno, sporazum predviđa da se svim zaposlenima Galenike isplati "koeficijent 1,0 od februarske zarade, plus koeficijent 1.0 od junske zarade (što je ukupno traženi iznos iz štrajkačkog zahteva, u vrednosti od oko 10 odsto prosečne zarade Galenike i dodatno još 0,5 od januarske zarade 2025. ako se ispuni plan proizvodnje u pakovanjima za 2024.godine."

Dani provedeni u štrajku će biti plaćeni, iako to nije zakonska obaveza poslodavca, u visini od 100 odsto i to iz dva dela, polovina odmah, na martovsku zaradu i druga polovina čim se bude dostigao propušteni broj pakovanja za dane provedene u štrajku, verovatno na aprilsku ili majsku zaradu.
 
Vlasnik Galenike je brazilska kompanija EMS čiji je vlasnik, Karlos Sančez 2017. godine, kada je kupio tu zemunsku fabriku lekova, rekao da je cilj da se ona pozicionira kao najveća farmaceutska kompanija u Srbiji i u Evropi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija